Γαλλία: Ο τέως πρόεδρος Ολάντ δεν εγκαταλείπει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, παρά τη διαφωνία για τη συνεργασία με Μελανσόν

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκαταλείψει το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα, παρά την αντίθεσή του στη συνεργασία με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν και την “Ανυπότακτη Γαλλία”.

“Είμαι σοσιαλιστής από τα 20 μου, υπήρξα επικεφαλής του κόμματος για δέκα χρόνια, η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με τον σοσιαλισμό. Σοσιαλιστής είμαι, σοσιαλιστής θα είμαι μέχρι το τέλος της ύπαρξής μου”, είπε ο Ολάντ μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

“Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι φθαρμένο, κουρασμένο και κυρίως διχασμένο”, είπε ο τέως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας όμως πως θα πρέπει “να ξαναχτίσουμε αυτή τη μεγάλη σοσιαλιστική δύναμη που χρειαζόμαστε” και ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα από αυτούς που είναι ακόμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και από αυτούς που είναι έξω, διότι “ο μεγαλύτερος αριθμός σοσιαλιστών σήμερα είναι έξω”, όπως είπε.

Ως προς το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Ολάντ αρνήθηκε να απαντήσει, αναφερόμενος στην 20η Μαΐου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Ο Φρανσουά Ολάντ επέκρινε, τέλος, ξανά τη συμμαχία των αριστερών κομμάτων λέγοντας ότι “η ένωση είναι επιθυμητή, όμως για να αποδειχθεί νικηφόρα πρέπει να είναι εκλογικά ισορροπημένη και προγραμματικά αξιόπιστη”.

“Αυτή η συμφωνία δεν θα επιτρέψει τη νίκη και θα αποδυναμώσει μόνιμα την αριστερά”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ