Χρ. Μιχαλάκης: Διαχειριζόμαστε την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση έχοντας πελάτες

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε  μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Η τουριστική κίνηση, όπως τόνισε,  τον Απρίλιο εξελίχθηκε εξαιρετικά. Έκαναν  τη διαφορά οι αφίξεις από την Αγγλία και τη Γερμανία.

Τα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, δείχνουν ότι επανερχόμαστε στα δεδομένα του 2019 όπως δείχνουν τα στοιχεία.

«Ο αρχικός μας στόχος ήταν να πιάσουμε  το 85% των αφίξεων του 2019, δηλαδή 2.000.000 τουρίστες περίπου. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε  επισκέψεις.  Δεν μπορεί γίνει συζήτηση για τα οικονομικά αποτελέσματα καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα για τις  τουριστικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Μιχαλάκης.

Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει ανέβει, όπως τόνισε ο πρόεδρος της  Ένωσης Τουριστικών Γραφείων.

«Το θετικό είναι ότι διαχειριζόμαστε την πρωτόγνωρη οικονομική  κρίση  έχοντας πελάτες. Τους βλέπουμε στα ξενοδοχεία, στους δρόμους και την αγορά. Μας κάνει αισιόδοξους το γεγονός ότι μέσα στον Μάιο ανοίγουν  τα περισσότερα ξενοδοχεία», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις αγορές από τις οποίες αντλεί τουρίστες η Ρόδος, ο κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι είναι η Αγγλία, η Γερμανία και  από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

«Θα έχουμε λιγότερους Σκανδιναβούς  για διάφορους λόγους», είπε.

Αισιοδοξία δημιουργεί, όπως είπε ο κ. Μιχαλάκης, και το γεγονός ότι είναι θετικά τα στοιχεία και για την κρουαζιέρα.

Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε και στο Cook’s Club Ialysos Rhodes που είναι το νέο απόκτημα του ομίλου Gem.

Το ξενοδοχείο 90 δωματίων μόνο για ενήλικες διαθέτει διαμονή για όλους τους ταξιδιώτες Cook’s Club – ελεύθεροι, ζευγάρια ή ομάδες φίλων – συμπεριλαμβανομένων κλασικών δίκλινων δωματίων, μπανγκαλόου, ιδιωτικές σουίτες πισίνας και σουίτες με τζακούζι και δική τους ιδιωτική οροφή και πολύ ποιοτικές υπηρεσίες.