FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τρία κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν προχθές στο λιμάνι της Ρόδου

Μέρες…καλοκαιριού είναι οι τελευταίες για τη Ρόδο από πλευράς τουριστικής κίνησης από όλες τις πύλες εισόδου της και φυσικά στο τουριστικό μας λιμάνι!

Η θέα τριών κρουαζιεροπλοίων χθες στο λιμάνι της Ρόδου, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση ειδικά στην πόλη, θύμισαν καλές εποχές, προ κορωνοϊού, φέρνουν τα πιο αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της φετινής σεζόν αλλά το κυριότερο φέρνουν χαμόγελα σε καταστηματάρχες και επιχειρηματίες του κλάδου και όχι μόνο!

Τα επιβλητικά και υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια “Mein shiff 5”,” Celestyal Cruises” και “Sirena”, δέσποζαν στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και εκτός από την εντυπωσιακή εικόνα που προσέφεραν, η οποία μας είχε γίνει συνήθεια μέχρι και πριν από τρία χρόνια, μετέφεραν και αρκετές εκατοντάδες επιβάτες που αναμφισβήτητα είναι μία «τονωτική ένεση», τουλάχιστον για την κίνηση στην πόλη, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Το “Mein Shiff 5” μετέφερε στη Ρόδο 1853 επιβάτες, το “Celestyal Cruises” 486 και το “Sirena” 256. Ως εκ τούτου η κίνηση στο τουριστικό μας λιμάνι και πέριξ αυτού θύμιζε…καλοκαίρι και παλαιότερες εποχές, παρ’ όλο που βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν.
Το σημαντικό είναι, όμως, ότι η χθεσινή εικόνα στο λιμάνι μας αποτελεί τον προπομπό ενός πολύ καλού μήνα που θα είναι ο Μάιος όσον αφορά στο θαλάσσιο τουρισμό, μια και αναμένουμε 66 κρουαζιερόπλοια!

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει πρόσφατα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ»,  για τον μήνα που μόλις ξεκίνησε ξεχωρίζει ο κατάπλους στη Ρόδο του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου “Celebrity Beyond”. Πρόκειται για ένα από τα στολίδια της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το οποίο θα επισκεφτεί το λιμάνι μας για πρώτη φορά, και είναι βέβαιο ότι θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλων με το μέγεθος και την πολυτέλειά του. Το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στις 19 Μαΐου και ώρα 8 το πρωί προερχόμενο από τη Σαντορίνη ενώ θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας με προορισμό τη Μύκονο. Το κρουαζιερόπλοιο “Celebrity Beyond” έχει μήκος 327 μέτρα και πλάτος 39, διαθέτει 21 καταστρώματα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 1.416 άτομα πλήρωμα και μέχρι 3.937 επιβάτες.

...Άλλες εποχές θύμιζε και κίνηση, χθες, στο λιμάνι της Ρόδου

…Άλλες εποχές θύμιζε και κίνηση, χθες, στο λιμάνι της Ρόδου

Τον Μάιο, όμως, η κίνηση θα εκτιναχθεί στα ύψη καθώς αναμένονται πολλά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια, και μάλιστα θα υπάρχουν μέρες που θα επικρατεί το αδιαχώρητο στο λιμάνι. Μάλιστα έχει γίνει ήδη σχεδιασμός για την εξυπηρέτησή τους, ο οποίος περιλαμβάνει τη φιλοξενία ορισμένων από αυτά στο λιμάνι της Ακαντιάς.  Συγκεκριμένα,  στις 17, στις 24, στις 30 και στις 31 Μαΐου θα βρίσκονται στη Ρόδο πέντε κρουαζιερόπλοια ενώ στις 3, στις 9, και στις 12 Μαϊου θα υπάρχουν στο λιμάνι μας τέσσερα κρουαζιερόπλοια, που θα μεταφέρουν χιλιάδες τουρίστες, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές που η κρουαζιέρα γνώριζε άνθηση και εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια προσέγγιζαν τον προορισμό μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτά είναι και το μεγαθήριο της εταιρείας “Royal Caribbean”.
Το “Odyssey of the seas” που θα μας επισκεφτεί στις 12 του Μαΐου προερχόμενο από τη Μύκονο. Το 350 μέτρων κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να προσεγγίσει τη Ρόδο πέρυσι το καλοκαίρι και για την εξυπηρέτησή του έγιναν και εργασίες εκβάθυνσης όμως τελικά ακύρωσε το ταξίδι του.
Αυτό μαζί με το επίσης εντυπωσιακό “Scarlet lady” μήκους 277 μέτρων που αναμένεται στη Ρόδο στις 30 Μαΐου και το “Celebrity Edge” μήκους 306 μέτρων, καθώς και άλλα αυτών των διαστάσεων, θα εκτινάξουν την κίνηση στο λιμάνι μας. Μάλιστα τα κάθε είδους καταστήματα στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στο κέντρο αναμένουν πώς και πώς να υποδεχτούν τους επισκέπτες μας, ενώ και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα έχουν ήδη καταρτίσει τα πλάνα τους για την εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών.