Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: Θα μειώσουμε την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια με πυρηνικούς αντιδραστήρες

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικούς αντιδραστήρες για να μειώσει την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας στο Λονδίνο, δήλωσε ότι την επόμενη δεκαετία θα συγκεντρωθούν επενδύσεις ύψους 150 τρισ. γιεν για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών και υποσχέθηκε έναν οδικό χάρτη έως το 2030. Ο Κισίντα τόνισε ότι θέλει να δημιουργήσει μια έκρηξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου.

Ο Κισίντα μίλησε στο Λονδίνο μετά από εκτεταμένη επίσκεψη στη Νοτιοανατολική Ασία. Η Ιαπωνία ήλπιζε να πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου μόνο ένα κράτος, η Σιγκαπούρη, έχει ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας,

Σημείωσε ότι η οικονομία της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη και δήλωσε σε ακροατήριο στο Λονδίνο ότι η μετάβασή της σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του καπιταλισμού σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να τη στηρίξουν με εμπιστοσύνη.