Γεωργιάδης για την αύξηση στο ψωμί: Η τιμή του σιταριού έχει υπερτετραπλασιαστεί παγκοσμίως

Για τις αυξήσεις στο ψωμί μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι η τιμή του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημητριακά, αλεύρι, σιτηρά, ψωμί, ηλιέλαιο, είναι μερικά από τα βασικά αγαθά των οποίων οι τιμές ανέβηκαν τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες», ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος.

Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα;».

Αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στην αγορά και στην επιβολή προστίμων, τόνισε ότι η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) που έχουμε συστήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της και μόνο στους μεγάλους.