Ο Elon Musk σχεδιάζει επιστροφή της Twitter Inc στο χρηματιστήριο

Σχέδια για να επαναφέρει τις μετοχές του Twitter ξανά στο χρηματιστήριο σε τρία χρόνια από την εξαγορά του φέρεται να καταρτίζει o Elon Musk όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Musk δήλωσε σε πιθανούς επενδυτές ότι στα σχέδιά του περιλαμβάνεται μια αρχική δημόσια προσφορά προκειμένου να επαναφέρει τις μετοχές της Twitter Inc στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία Twitter δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα της WSJ, ενώ δεν κατέστη εφικτή και η επικοινωνία με τον Elon Musk, συμπληρώνει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Reuters ο Musk διεξάγει συνομιλίες με μεγάλες επενδυτικές εταιρείες, αλλά και με ιδιώτες επενδυτές, σχετικά με την εξασφάλιση μεγαλύτερης χρηματοδότησης για την εξαγορά της Twitter Inc, συνολικού ύψους 44 δισ. δολ. Οι κινήσεις αυτές του Μusk αποσκοπούν στο να δεσμεύσει όσο το δυνατόν μικρότερο μέρος της περιουσίας του στη συμφωνία εξαγοράς.

Ο Μusk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το Forbes να υπολογίζει την καθαρή περιουσία του στα 245 δισ. δολ. (233 δισ. ευρώ).

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με μετοχές της Tesla Inc. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk αποκάλυψε ότι πούλησε μετοχές της Tesla ύψους 8,5 δισ. δολ. (8,08 δισ.ευρώ), μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter.

Η νέα χρηματοδότηση θα μπορούσε να μειώσει το ποσό των 21 δισ. δολ. (19,97 δισ. ευρώ) που ο Musk έχει δεσμευτεί να καταβάλει στο πλαίσιο του deal.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, εφόσον εγκριθεί από τους μετόχους και τις σχετικές ρυθμιστικές αρχές.