Το Microsoft Surface Pro 8 ήρθε για να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου επαγγελματία

Το Microsoft Surface Pro 8 ήρθε για να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου επαγγελματία

Το Microsoft Surface Pro 8 ήρθε για να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου επαγγελματία

 

Εργασία από το σπίτι, συνεχόμενα ραντεβού, κάποιες ώρες στο γραφείο και κλείσιμο της ημέρας με τηλεδιασκέψεις. Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητα ενός σύγχρονου επαγγελματία και αυτό σημαίνει πως οι απαιτήσεις για τα πιο απαραίτητο εργαλείο, τον υπολογιστή μας, έχουν αλλάξει.

Πλέον χρειάζεται ένας υπολογιστής ελαφρύς, με μεγάλη αυτονομία και χωρίς να έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την υπολογιστική ισχύ ενός σταθερού PC. Κριτήρια που όπως φάνηκε και από την δοκιμή μας, τα καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο το Microsoft Surface 8 Pro, η πλέον πρόσφατη πρόταση της Microsoft στα 2-in-1 tablet για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τo Microsoft Surface Pro 8 για μια εβδομάδα και μάλιστα σε δύσκολες καταστάσεις, καθώς το tablet “ταξίδεψε” στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ένα συνέδριο που διήρκησε τέσσερις ημέρες με πολλές συζητήσεις και εκδηλώσεις και ακόμη περισσότερες συναντήσεις.

Λάβαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον 11η γενιάς Intel Core i5 επεξεργαστή, 8 GB μνήμης RAM και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 256 GB. Μαζί με το tablet ήρθε και το Surface Pro Signature Keyboard, μαζί με το Slim Pen 2, αξεσουάρ απαραίτητα, τα οποία όμως πρέπει να σημειωθεί ότι πωλούνται ξεχωριστά.

Η πρώτη εντύπωση

Με το που πιάνει κανείς στα χέρια του το Microsoft Surface 8 Pro καταλαβαίνει αμέσως ότι κρατάει μια premium και στιβαρή συσκευή, η οποία όμως με βάρος κάτω από 1 κιλό -για την ακρίβεια 891 γραμμάρια- είναι σίγουρο ότι δεν θα τον κουράσει όταν την κουβαλά πάντα μαζί του.

Το Microsoft Surface Pro 8 ήρθε για να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου επαγγελματία
To Surface Pro 8 λίγα λεπτά μετά από την αρχική εγκατάσταση των Windows 

Η σύνδεση του tablet με το αποσπώμενο  πληκτρολόγιο γίνεται πανεύκολα με τη χρήση μαγνητών και έχοντας γράψει αρκετές χιλιάδες λέξεων στο Microsoft Surface 8 Pro είναι ξεκάθαρο ότι η εμπειρία πληκτρολόγησης είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ακόμη και για κάποιον που δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει σε τόσο μικρούς υπολογιστές και tablet.

To πληκτρολόγιο λειτουργεί και ως μέσο προστασίας της οθόνης, ενώ “κρύβει” και το Surface Slim Pen 2, το πενάκι με το οποίο μπορεί κανείς να κρατάει χειρόγραφες σημειώσεις ή και να σχεδιάζει στο Microsoft Surface 8 Pro.

 

 

Οθόνη, κάμερες, συνδεσιμότητα

Το Microsoft Surface 8 Pro διαθέτει μια 13’’ virtual edge-to-edge PixelSense™ Flow touch LCD οθόνη με ανάλυση 2880 x 1920 pixels. Το εντυπωσιακό είναι ότι το refresh rate της οθόνης μπορεί να φτάσει τα 120Hz που προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία. Η πολύωρη χρήση δεν κουράζει ιδιαίτερα τα μάτια, ενώ τα χρώματα είναι ιδιαίτερα “ζωντανά”. Στα αριστερά και δεξιά της οθόνης βρίσκονται δύο ηχεία, τα οποία δίνουν δυνατό και κρυστάλλινο ήχο.

πιν

Στο πίσω μέρος του tablet βρίσκεται μια κάμερα 10Μp που δεν αξιοποιήσαμε ιδιαίτερα, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η μπροστινή κάμερα 5Μp που ανεβάζει ιδιαίτερα την εμπειρία των τηλεδιασκέψεων. Έχει τη δυνατότητα απόδοσης εικόνας full HD, κάτι το οποίο δεν συναντάμε ακόμη σε πολλά laptop. Στο δεξί μέρος υπάρχουν εκτός της θύρας φόρτισης, δύο θύρες Thunberbolt 4, μέσω των οποίων συνδέσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα εξωτερική οθόνη για τις εργασίες μας στο σπίτι και στο γραφείο.

Ισχυρές επιδόσεις

Το Microsoft Surface 8 Pro ανταπεξήλθε χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις εργασίες που το δοκιμάσαμε, από το web browsing με δεκάδες tab ανοιχτά, τη δουλειά σε word excel και powerpoint έως και την παρακολούθηση βίντεο από το ΥοuTube ή ταινίες από το Netflix. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, πέρα από το hardware παίζει και ότι το tablet έρχεται με την πλήρη έκδοση των Windows 11. Ακόμη και στην επεξεργασία σύντομων HD video το μόνο που παρατηρήσαμε ήταν μια ελαφριά άνοδος της θερμοκρασίας στο πίσω μέρος της συσκευής.

surface3
Κρατώντας σημειώσεις με το Surface Slim Pen 2

Διάρκεια μπαταρίας

Η Microsoft υπόσχεται έως και 16 ώρες τυπικής χρήσης με μια φόρτιση για το Microsoft Surface 8 Pro. Έχοντας δοκιμάσει το tablet για όλες τις δουλειές γραφείου, web browsing καθώς και για αναπαραγωγή βίντεο για πολλές ημέρες και μάλιστα σε χώρους όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα συνεχούς φόρτισης, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξε ποτέ ο κίνδυνος να ξεμείνουμε από μπαταρία. Σίγουρα για μια καθημερινή χρήση που δεν περιλαμβάνει gaming ή παρακολούθηση πολλών ωρών video, μπορείτε να αφήσετε άφοβα τον φορτιστή εκτός τσάντας.