Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα που διακρίνουν τη δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, εξέθεσαν για μια ακόμα φορά τη Ρόδο πανελλαδικά, με την πρόταση που έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο για θήρευση του ελαφιού-συμβόλου του νησιού!

Χωρίς επιστημονικά δεδομένα, χωρίς μελέτες, χωρίς την γνώμη των ειδικών και χωρίς να έχουν καμία ιδέα για τον πραγματικό πληθυσμό των ελαφιών dama dama πρότειναν να επιτραπεί στους κυνηγούς να εξολοθρεύσουν το ζώο – σύμβολο της Ρόδου, επιδεικνύοντας μηδενική ευαισθησία απέναντι στα ελάφια που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κινδύνευαν με εξαφάνιση!

Πριν από μερικές εβδομάδες ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή πανηγύριζαν για την επιλογή να αποτελέσει η Ρόδος τον πρώτο  παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό και τώρα η ανευθυνότητά τους κινδυνεύει να οδηγήσει το νησί μας σε έναν άνευ προηγουμένου παγκόσμιο διασυρμό, επιτρέποντας το κυνήγι των ελαφιών!

Αντί η δημοτική αρχή να σταθεί στο πλευρό των πληττόμενων αγροτών και να διεκδικήσει για λογαριασμό τους την άμεση υλοποίηση που εξήγγειλε από τη Ρόδο μάλιστα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, κατέφυγε στην πλέον εύκολη και αισχρή λύση της θανάτωσης των dama dama δια της «ελεγχόμενης» θήρευσης!

Δεν είδαμε από την δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη την ίδια «ευαισθητοποίηση» και τα ίδια «αντανακλαστικά» για την συστηματική κακοποίηση του περιβάλλοντος σε όλο το νησί καθόλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να διορθώσει άμεσα το τραγικό σφάλμα με την κατάθεση της κατάπτυστης αυτής πρότασης για την θήρευση ελαφιών που εκθέτει το νησί μας όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια κι αν πράγματι θέλει να ασχοληθεί με το περιβάλλον, να ξεκινήσει αντιμετωπίζοντας τη ρύπανση από τις ανεξέλεγκτες χωματερές, την κατεδάφιση των αυθαιρέτων και την προστασία του πρασίνου, και να αφήσει τα ελάφια dama dama που για χιλιετίες ζουν στη Ρόδο, στην ησυχία τους.