FEATUREDΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το θετικό αφήγημα του τουρισμού προτάσσει ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Κικίλια

Να αλλάξει την ατζέντα και να μετατοπίσει τον δημόσιο διάλογο από το βαρύ κλίμα που προκαλούν η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια σε θετικά, αισιόδοξα αφηγήματα, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, λίγα 24ωρα μετά την μαζική έξοδο από τις μεγαλουπόλεις για το Πάσχα και ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί  το υπουργείο Τουρισμού όπου θα συζητήσει με την πολιτική ηγεσία για τη μέχρι τώρα πορεία στην αρχή της τουριστικής σεζόν, θα αποτυπωθούν οι καταγεγραμμένες τάσεις και θα προσδιοριστούν οι στόχοι με φόντο το επιτυχημένο -όπως προσδοκούν στην Κυβέρνηση- καλοκαίρι. Πρόκειται, όπως αναφέρει στο Euro2day.gr κορυφαία πηγή του υπουργείου, για μια «σαφή κίνηση εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού» και υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται  λίγες εβδομάδες μετά την αναθέρμανση των κρατήσεων οι οποίες είχαν «παγώσει» από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και μετά τα πρώτα κρας τεστ του καθολικού και του ορθόδοξου Πάσχα.

Στην Κυβέρνηση τονίζουν ότι η μεγάλη έξοδος από τα αστικά κέντρα έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας, ενώ οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς κυμάνθηκαν πάνω από το 85%-90% με μεγάλη παρουσία και ξένων επισκεπτών. «Και αυτό είναι ένα ακόμη αισιόδοξο μήνυμα για τη φετινή τουριστική περίοδο και την τόνωση της οικονομίας μας. Ήδη άλλωστε ο ρυθμός των κρατήσεων  παρουσιάζει αυξητικές τάσεις», σημειώνουν.

Πολιτικές εξελίξεις
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει επανειλημμένα για το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού, η πορεία του οποίου δεν αποκλείεται να δρομολογήσει και πολιτικές εξελίξεις με την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών για το προσεχές φθινόπωρο αντί της άνοιξης του 2023, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης. Οι εισηγήσεις που δέχεται από το επιτελείο του, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν και τις δύο ημερομηνίες, ο ίδιος προς ώρας δεν έχει αλλάξει άποψη, ωστόσο τα πάντα κρίνονται βάσει των δεδομένων της στιγμής και τίποτα δεν μπορεί να απορριφθεί από τώρα.

Όπως και να’ χει, μια πολύ καλή τουριστική σεζόν, ύστερα από τη διετία της πανδημίας και εν μέσω μια δύσκολης οικονομικά συγκυρίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναμφίβολα θα δώσει μια βαθιά ανάσα στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο προσδοκά τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε αυτήν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, αναμένεται να συμβάλλει και το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Τις επόμενες μέρες το νέο πλέγμα μέτρων για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών θα είναι έτοιμο και, εφόσον η Ευρώπη δεν προχωρήσει για μία ακόμη φορά με τους επιθυμητούς γρήγορους ρυθμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις.

Στο μεταξύ, σε συνεδριακή τροχιά κινούνται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς σε μία εβδομάδα (6-8 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος. Εκεί -σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο- θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι το μεγάλο δημοκρατικό κόμμα που εξελίσσεται, που κάνει εσωκομματικό διάλογο υψηλού επιπέδου, που παράγει έργο και έχει σχέδιο για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον των πολιτών», ενώ από τις πρώτες προτεραιότητες θα είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, που το τελευταίο διάστημα -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- εμφανίζονται προβληματισμένοι.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr