Πάνω από 93.000 αλλοδαπούς τουρίστες δέχθηκε μέχρι τώρα η Ρόδος

Περισσότεροι από 93.000 αλλοδαποί τουρίστες επισκέφθηκαν τη Ρόδο από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα τέλη Μαρτίου μέχρι σήμερα! Οι οιωνοί για την πορεία της σεζόν είναι ιδιαίτερα θετικοί για τη Ρόδο, καθώς όπως όλα δείχνουν, ο προορισμός διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση του τουρισμού.
Η κίνηση κορυφώθηκε το τετραήμερο από τη Μεγάλη Πέμπτη έως την Κυριακή του Πάσχα, διάστημα κατά το οποίο αφίχθηκαν στο νησί 22.704 επισκέπτες με πτήσεις τσάρτερ απ’ όλες σχεδόν τις βασικές αγορές, από τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Σκανδιναβία κλπ.
Ειδικότερα, τη Μ. Πέμπτη αφίχθησαν 4.207 ξένοι επισκέπτες, τη Μ. Παρασκευή 3.329, το Μ. Σάββατο 5.897 και την Κυριακή του Πάσχα 9.271! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμοί αφίξεων μειώνονται τις επόμενες μέρες και από τις αρχές Μαΐου αυξάνονται και πάλι. Μάλιστα, ο Μάιος εκτιμάται ότι θα είναι καλύτερος από τον Μάιο του 2019 προ πανδημίας σε επίπεδο κίνησης!
Πλέον, η παρουσία των τουριστών στη Ρόδο είναι ιδιαίτερα εμφανής. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων του νησιού έχει τεθεί σε λειτουργία και όσα δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αναμένεται να το κάνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο ρυθμός των κρατήσεων παραμένει σταθερά υψηλός με τη Ρόδο να συγκαταλέγεται στο top 5 των τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη.
«Η σεζόν ξεκίνησε με πολύ καλούς ρυθμούς και μέχρι σήμερα τα πράγματα εξελίσσονται θετικά. Περίπου 93.000 αλλοδαπούς επισκέπτες δέχθηκε ο προορισμός μέχρι αυτή τη στιγμή και η κίνηση θα αρχίσει να αυξάνεται και πάλι από τις αρχές Μαΐου έπειτα από μία μικρή κάμψη κατά το τρέχον διάστημα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η πρωτιά παίζεται ανάμεσα σε Γερανούς και Βρετανούς και αυτό θα ξεκαθαρίσει στην πορεία. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, η φετινή σεζόν δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.

 

 

 

 

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr