Μετά την ολοκλήρωση του προπονητικού καμπ στην Κρήτη, ο Ομοσπονδιακός προπονητής ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Δρόμου που θα λάβει μέρος στον «ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας».

Κατόπιν, λοιπόν, εισήγησης του εθνικού προπονητή κ. Στέφανου Λυραντωνάκη και του Εφόρου Εθνικών ομάδων κ. Γιάννη Παπασταματάκη, οι αθλητές που καλούνται να συμμετάσχουν στην Εθνική ομάδα είναι οι εξής:
Αρβανίτου Νικηφόρος (ΑΟ Θησέας)
Δράκος Νικόλαος (ΓΣ Διαγόρας Ρόδου)
Ηλίας Περικλής (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας)
Καστραντάς Χαράλαμπος (ΠΣ Αίολος)
Τζωρτζάκης Πολυχρόνης (ΠΟΧ Τάλως)
Χριστάκος Δημήτρης (ΑΣ Άλφα Καλλιθέας)
Χριστόπουλος Χέλλερ Παναγιώτης (RV Pfeil Magstadt)

*Ως αναπληρωματικοί καλούνται οι Γιαννούτσος Μιλτιάδης (ΠΣ Αίολος), Κορτσιδάκης Μιχαήλ (ΠΟΧ Τάλως), Μούτσιος Μαρτίνος (Ροδήλιος ΠΟ Ρόδου) και Μπούγλας Γεώργιος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας).

Στο προσκήνιο παραμένει μέσα κι απ’ αυτή τη διοργάνωση η ροδίτικη ποδηλασία με τη συμμετοχή του Νίκου Δράκου, ενός αθλητή με απίστευτη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τον ποδηλάτη του Διαγόρα που ανήκει στην κατηγορία Νέων και προσφάτως μάλιστα ήταν «ασημένιος» στην ατομική χρονομέτρηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στη Χαλκιδική.

Ανακοίνωση μάλιστα, εξέδωσε και ο Διαγόρας για την κλήση του Νίκου Δράκου στην Εθνική ομάδα για τον σημαντικότατο αυτόν αγώνα, όπως παρακάτω: «Η Διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας συγχαίρει τον πρωταθλητή μας στην ποδηλασία Νικόλαο Δράκο, που κλήθηκε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές στην Εθνική μας ομάδα για να συμμετάσχει στο Διεθνή «Γύρο Ελλάδας», από 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2022. Ο Δράκος διατηρεί «ζωντανή» την πλούσια παράδοση που έχει ο Διαγόρας στην αγωνιστική ποδηλασία, εδώ και αρκετές δεκαετίες».

Μεγάλος άτυχος ο Γιώργος Μπούγλας
Ο Γιώργος Μπούγλας εξαιτίας της πτώσης που είχε στον Γύρο Τουρκίας δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως. Μία σημαντική απώλεια για την Εθνική μας ομάδα, δεδομένης και της φόρμας του Έλληνα πρωταθλητή, που όμως έχει στις τάξεις της αθλητές ικανούς να ανταπεξέρθουν στις υψηλές απαιτήσεις. Η εμπειρία των Περικλή Ηλία,  Χαράλαμπου Καστραντά και Πολυχρόνη Τζωρτάκη είναι πολύτιμη, με το νέο αίμα να τους πλαισιώνει (Αρβανίτου, Δράκος, Χριστόπουλος και Χριστάκος).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε λίγο μετά την ανακοίνωση της αποστολής: «Είναι μεγάλη μου τιμή, να συμμετάσχω ως Ομοσπονδιακός Προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Δρόμου στον αναβιωμένο ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στον οποίο αγωνίσθηκα και ως αθλητής! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους ποδηλάτες μας, όπως και την χώρα μας η οποία φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ποδηλασίας την οποία θα παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο!».