Ένας Ξανθιώτης καλλιτέχνης, ο ιδιαίτερα ταλαντούχος και γνωστός για το έργο του Στράτος Μυλωνάς, φιλοτέχνησε την πελώρια σημαία του Αγίου Γεωργίου που ανυψώθηκε στο Καστελόριζο. 

Πρόκειται για μία σημαία γιγαντιαίων διαστάσεων, 15x15m, την οποία εμπνεύστηκε ο πατέρας Γεώργιος Μαλτέζος και ο γνωστός καλλιτέχνης από την Ξάνθη ανέλαβε να τη δημιουργήσει, ενώ στο όλο εγχείρημα καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ταλαντούχος Ξανθιώτης καλλιτέχνης είχε φιλοτεχνήσει πρόσφατα τη μορφή της Παναγίας σε εσοχή ψηλού βράχου κοντά στο αεροδρόμιο του Καστελόριζου, με την φράση «Η Παναγία μαζί μας».

Τάκης Θεοδωρικάκος – Ξεκάθαρο το μήνυμα της ελληνικής σημαίας με τον Άγιο Γεώργιο στο Καστελόριζο

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την σημαία του Αγίου Γεωργίου και τον συμβολισμό της, ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού μας. Η εορτή του αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό με την ύψωση της σημαίας γιγαντιαίων διαστάσεων, στο ακριτικό μας Καστελλόριζο.

Η εμπνεύση ανήκει στον παπα-Γιώργη του Καστελλόριζου και αποτελεί έργο του καλλιτέχνη -από την επίσης ακριτική μας Ξάνθη -Στράτου Μυλωνά ενώ καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας.

Το μήνυμα από τους Ακρίτες μας ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ! Χρόνια πολλά στα στελέχη του ελληνικού στρατού που φυλάσσουν Θερμοπύλες υπό τη σκέπη του προστάτη τους Αγίου Γεωργίου. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους φέρουν το όνομα του Αγίου μας».