FEATUREDΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΥ ΕΛΛΗΝΑΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Πλαίσιο Γιώργος Γεράρδος αναδείχθηκε “ΕΥ Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2021”, στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

“Είναι μια μεγάλη στιγμή, μια από τις ευτυχέστερες στιγμές στη ζωή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την EY για τη συγκεκριμένη διάκριση. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε τα συναισθήματά μου, ούτε και τη συγκίνησή μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το βραβείο αυτό ανήκει στην απίστευτη ομάδα των 1.500 εργαζομένων του Πλαισίου”, ανέφερε ο Γ. Γεράρδος κατά την παραλαβή του βραβείου.

Στο πλαίσιοτης τελετής απονομής που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, βραβεύθηκαν, επίσης, οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού, μετά από απόφαση της ανεξάρτητης εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Βασίλειου Κάτσου, Προέδρου και Συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα “Επιχειρηματία της Χρονιάς” 2008.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

– “Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας” και νικητής του βραβείου Έλληνας “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” για το 2021, ο κος Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

– “Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας”, ο κος Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε.

– “Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας”, ο κος Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO & Co-Founder, BLUEGROUND

– “Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας”, ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Παράλληλα, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, απονεμήθηκε τιμητική “Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς”, στον κ. Ελευθέριο Σαΐτη, Ιδρυτή και Πρόεδρο των εταιρειών, Kronos, IntercommFoods και Agrophoenix, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική επιχειρηματική του πορεία και τη συνεισφορά του στην εθνική οικονομία.

Ο Έλληνας “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” 2021

Ο κος Γεώργιος Γεράρδος της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS,θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2022, όπου, μαζί με τους νικητές του αντίστοιχου εθνικού βραβείου από 60 περίπου χώρες, θα διαγωνιστεί για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year™ 2022.

Με αφορμή την τελετή απονομής, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EYΕλλάδος, δήλωσε: “Στην ΕΥ, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η περαιτέρω ανάπτυξη και ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν παρά να στηριχθούν στην υγιή επιχειρηματικότητα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες εκείνους που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ο διαγωνισμός του Έλληνα “Επιχειρηματία της Χρονιάς”, αποσκοπεί να τιμήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι με τις πράξεις τους και τα επιτεύγματά τους έχουν αποδείξει ότι αξίζει να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, και ότι μπορείς να δημιουργήσεις αξία για όλους, παρά τις αντιξοότητες, τα εμπόδια και τις προκλήσεις”.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κος Βασίλειος Κάτσος, αφού ευχαρίστησε την ΕΥ για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε: “Ο θεσμός των βραβείων της ΕΥ είναι μια γιορτή για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Απόδειξη ότι, ακόμα και μέσα από τις πιο αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες τα τελευταία 12 χρόνια, έχει το σθένος να αντιστέκεται, να δημιουργεί και να μεγαλουργεί”.

Ποιος είναι ο Γ. Γεράρδος

Ήταν το 1969 όταν ο φοιτητής τότε Γιώργος Γεράρδος αποφάσισε να κάνει πράξη την επιχειρηματική ιδέα που είχε στο μυαλό του. Με αρχικό κεφάλαιο 80.000 δραχμών, το οποίο συγκέντρωσε από συγγενείς και φίλους, ξεκίνησε το εγχείρημά του σε ένα χώρο μόλις 12 τ.μ. στην οδό Στουρνάρη 24 πίσω από το Πολυτεχνείο. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο σημείο Πλαίσιο, το οποίο αρχικά πωλούσε σχεδιαστήρια σε μηχανικούς.

Το συγκεκριμένο βήμα ουσιαστικά αποτέλεσε μόνο την αρχή μιας μακροχρόνιας διαδρομής, στη διάρκεια της οποίας κυριάρχησαν οι λέξεις καινοτομία, ανάπτυξη, μετεξέλιξη, επιτυχία, ωστόσο δεν έλειψαν και οι προκλήσεις, οι δυσκολίες, ο έντονος ανταγωνισμός.

Ξεκινώντας, από το μηδέν, ο κ. Γεράρδος κατάφερε να χτίσει μια εταιρεία, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την τεχνολογία. Με αξιοσημείωτες επιδόσεις ο όμιλος Πλαίσιο πραγματοποιεί πωλήσεις που ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ, απασχολεί 1.500 εργαζομένους και διαθέτει 24 φυσικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και e-shop.

Κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων και πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε στην αγορά η παγκόσμια υγειονομική κρίση, η εταιρεία έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, δίνοντας έμφαση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των διαδικτυακών αγορών, επενδύοντας στο last mile και σε επιπλέον χώρους logistics. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο διάστημα που τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα εξυπηρετήθηκαν περισσότερες από 330.000 παραγγελίες, ενώ παραδόθηκε ανέπαφα το 90% αυτών, σε δύο  έως  τρεις  μέρες  κατά μέσο όρο.

Διαβάστε ακόμα για:

 

 

https://www.capital.gr/eu-ellinas-epixeirimatias-tis-xronias