FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΗΧΗΤΙΚΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ασύρματο δίκτυο Wi-Fi έκτης γενιάς στην πόλη της Ρόδου

Εγκαταστάθηκε και ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη της Ρόδου το σύγχρονο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi έκτης γενιάς για εξωτερικούς χώρους, το πρώτο στην Ελλάδα σε επίπεδο δήμων.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Hλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Καμπούρης, ο οποίος παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τα χαρακτηριστικά του και τις δυνατότητες που παρέχει για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό είναι η αρχή σε μία προσπάθεια για ποιοτικότερη εξυπηρέτηση στους δημότες και υπογραμμίζοντας ότι θα επεκταθεί σταδιακά σε όλο το νησί.

«Η διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι η Ρόδος μεταβαίνει σε μία νέα εποχή με την εγκατάσταση και λειτουργία του σύγχρονου ασύρματου δικτύου wi-fi έκτης γενιάς.
Πρόκειται για το πρώτο δημοτικό δίκτυο έκτης γενιάς στην Ελλάδα που λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους. Αυτή την πρωτιά την αφιερώνω στο δήμαρχό μας που μας στηρίζει και οι τεχνολογικοί του ορίζοντες είναι απίστευτοι και φυσικά στους υπηρεσιακούς μας που με την συνεργασία που είχαμε τα αποτελέσματα αρχίζουν και φαίνονται με την πάροδο του χρόνου» δήλωσε ο κ. Καμπούρης ο οποίος εξηγώντας τα οφέλη που θα υπάρχουν τόνισε:

«Σε αυτό το δίκτυο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι δημότες, οι επισκέπτες, οι επιχειρήσεις.
Έχει τη δυνατότητα μελλοντικής διασύνδεσης smart συσκευών, υποστήριξης μεγάλου αριθμού χρηστών ταυτόχρονα και είναι σημαντικό για μία σύγχρονη δημοτική αρχή να καλύπτει τις ανάγκες πρόσβασης των δημοτών της των τουριστών και επαγγελματιών που έχουν τις επιχειρήσεις τους προσφέροντας άρτιες υπηρεσίες διαδικτύου».

Όπως είπε στα πλάνα της αντιδημαρχίας Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η επέκταση του δικτύου και σε άλλες περιοχές ενώ οι υπηρεσίες θα βελτιώνονται συνεχώς. Μάλιστα,  όπως τόνισε,  για το ασύρματο δίκτυο δεν χρειάζονται κωδικοί και μπορεί οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση δωρεάν.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη,  το δίκτυο έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να υποστηρίζεται και από πολλαπλές γραμμές vdsl ενώ δεν επικαλύπτει υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες δωρεάν παροχές με παρόμοια χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανόμενης

της ποιότητας και της ταχύτητας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του δικτύου έδωσε ο κ. Χρήστος Πανάς Τμηματάρχης Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Ρόδου, ο οποίος παρουσίασε τα 16 access points του δικτύου μέσα στην πόλη.
Αυτά βρίσκονται: στη Μαρίνα Μανδρακίου εκεί που είναι οι τρεις μύλοι, στο Ακταίον όπου υπάρχουν τρία σημεία περιμετρικά, στη νέα αγορά, στην πλατεία Κύπρου, στο εμπορικό επιμελητήριο, στο κτήριο της διεύθυνσης Προγραμματισμού του δήμου Ρόδου, στην παραλία του Καζίνο, στο ενυδρείο, στην ακτή Μιαούλη στη συμβολή με την οδό Μανδηλαρά, πίσω από το χημείο, στο άγαλμα του Διαγόρα, στην παραλία της ακτής Κανάρη, στην πλατεία αγίων Αποστόλων, στην πλατεία ακαδημίας και μπροστά στην εθνική τράπεζα.

«Το ασύρματο δίκτυο εμφανίζεται με τον τίτλο “smartrhodes free wifi” η πρόσβαση είναι δωρεάν και βασίζεται στο πιο εξελιγμένο τεχνολογικά πρότυπο. τα 16 αυτά access point καταλήγουν και συνδέοντα σε μία γραμμή των 70 mbbs και φυσικά υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης της γραμμής αυτής στο πλαίσιο επέκτασης των σημείων WiFfi που θα γίνει μελλοντικά.
Το δίκτυο έχει σχεδιαστεί για να στηρίζεται και από πολλαπλές γραμμές vdsl για μεγαλυτερη αναβάθμιση της ταχύτητας. Το WiFi 6 έρχεται να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες που έχουν σήμερα οι επικοινωνίες.  Αυτό που καλύπτει είναι η αυξημένη πυκνότητα των χρηστών οι υψηλές απαιτήσεις σε απόδοση και η ποικιλία των νέων εφαρμογών που έχουν σήμερα οι υπολογιστές και τα κινητά. Είναι το καλύτερο τεχνολογικά ασύρματο δίκτυο που υπάρχει μέχρι στιγμής και ξεκινά να διαδίδεται ευρέως» κατέληξε ο κ. Πανάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *