Γλυκά Νερά: Δολοφόνησε την Κάρολαϊν και κοιμήθηκε ήσυχος για 37 βράδια με τα… παραμύθια που είπε στην αστυνομία…Δυστυχώς κυκλοφορούν ανάμεσα μας……

Μία βίαιη ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρία χρόνια στο σπίτι του συναδέλφου και εκπαιδευτή του, φαίνεται ότι αποτέλεσε την… πηγή έμπνευσης του 32χρονου πιλότου και συζύγου της Κάρολαϊν για να καλύψει τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης και να την αποδώσει σε τρεις επικίνδυνους εγκληματίες που δήθεν εισέβαλαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Τελικά τα ομολόγησε όλα το βράδυ της Πέμπτης, 17.06.2021, μετά από μια εξαντλητική ανάκριση οκτώ ωρών στην ΓΑΔΑ…

Από το συνεχές αδιέξοδο, στον σύζυγο…

Από την πρώτη στιγμή οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών που κλήθηκαν να διαχειριστούν την πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση, σε όποια κατεύθυνση κι αν έστρεψαν τις έρευνές τους παντού έβλεπαν να υψώνεται μπροστά τους ένα τείχος.

Η έλλειψη DNA και αποτυπωμάτων μέσα στη μεζονέτα, οι κάμερες ασφαλείας των σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή στα Γλυκά Νερά που δεν έδειχναν την παραμικρή κίνηση ύποπτου οχήματος κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης ληστείας, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πιλότου οι τρεις δράστες, είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην εξέταση κι άλλων ενδεχομένων.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αναλύσουν τα δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αλλά και του smartwatch που φορούσε η Κάρολαϊν.

Τα τρία στοιχεία που τον… έκαψαν

Το πρωί της Πέμπτης, 18.06.2021, αστυνομικοί πλησίασαν διακριτικά τον 32χρονο πιλότο στο νεκροταφείο στην Αλόννησο, όπου βρισκόταν για το μνημόσυνο της συζύγου του.

Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει επειγόντως στην Αθήνα, διότι υπήρχε ένας νέος ύποπτος κι έπρεπε να τον αναγνωρίσει. Φυσικά αυτό δεν ίσχυε, ωστόσο δεν ήθελαν να τον θορυβήσουν.

Ο 32χρονος αγκάλιασε την μητέρα της Κάρολαϊν (!) και τους ακολούθησε. Μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στην Σκιάθο κι από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε και στην έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

Εκεί του ασκήθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ από τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία και τρία «καυτά» ερωτήματα στα οποία κλήθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να απαντήσει. Δεν το έκανε με πειστικό τρόπο και τελικά ώρες αργότερα ομολόγησε…

Ποια ήταν αυτά;

Πρώτον, μια εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου του πιλότου, η οποία μετράει τα βήματα, έδειξε ότι την ώρα που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος αυτός περπατούσε.

Δεύτερον, η κάρτα από την κάμερα ασφαλείας είχε αφαιρεθεί λίγο πριν από τη μια τη νύχτα, ενώ οι δράστες σύμφωνα με τον σύζυγο της άτυχης μητέρας είχαν μπει στο σπίτι τρεις ώρες αργότερα.

Τρίτον, το βιομετρικό ρολόι της Κάρολαϊν, σταμάτησε να καταγράφει παλμούς αρκετή ώρα νωρίτερα από το χρονικό σημείο που είχε τοποθετήσει ο πιλότος τον θάνατό της.

Όπως προαναφέραμε, πειστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν και όλα πήραν τον δρόμο τους με την ομολογία…

Η ληστεία… καρμπόν που «ενέπνευσε» τον πιλότο

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών είχε μπει και μια βίαιη ληστεία που σημειώθηκε πριν τρία χρόνια κι είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση στα Γλυκά Νερά.

Πρόκειται για την εισβολή τριών ατόμων στο σπίτι του εκπαιδευτή και συναδέρφου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στις 17 Ιουλίου του 2018 στο Αλεποχώρι. Ο εκπαιδευτής του πιλότου και η σύζυγός του έζησαν εφιαλτικές στιγμές από τους αδίστακτους κακοποιούς. Τους έδεσαν, τους βασάνισαν, χτύπησαν το σκυλί του ζευγαριού, ενώ από θαύμα έζησε η γυναίκα στην οποία οι δράστες προσπάθησαν να της κλείσουν τις αεροφόρους οδούς δηλαδή τη μύτη και το στόμα.

Παρότι ο εκπαιδευτής του συζύγου της Κάρολαϊν είπε στους ληστές πού είχε τα χρήματα, εκείνοι δεν έφυγαν και συνέχισαν να τους χτυπούν καθώς ζητούσαν περισσότερα. Ο αρχηγός της τριμελούς ομάδας ήταν ο πιο βίαιος, εύσωμος και με ύψος γύρω στο 1,70 μέτρα. Ο εκπαιδευτής από τα χτυπήματα που δέχτηκε από τον αρχηγό της συμμορίας κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Σωριάστηκε στο έδαφος. Εκεί οι ληστές του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με πλαστικά δεματικά. Τελικά όταν συνήλθε κατάφερε να λυθεί με τη χρήση ενός μαχαιριού και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Οι δράστες μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ δεν άφησαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα τα οποία θα αποκάλυπταν την ταυτότητά τους.

Τις εφιαλτικές στιγμές αυτές ο εκπαιδευτής τις είχε εξιστορήσει με κάθε λεπτομέρεια στο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αφού ήταν και φίλοι. Ο άνθρωπος που έδωσε την πτητική άδεια στον σύζυγο της Κάρολαϊν κλήθηκε από τους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για να καταθέσει μετά το έγκλημα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες πριν οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ πετάξουν για την Αλόννησο.

Copy Paste για να «καλύψει» τα ίχνη του

Ο 32χρονος πιλότος φαίνεται να οικειοποιήθηκε την περιπέτεια του ανθρώπου που του έμαθε να πετάει, και με λιγοστές παραλλαγές προσπάθησε να μετατρέψει την δική του ιστορία που θα τον έβγαζε από το μικροσκόπιο των ερευνών της αστυνομίας. Έτσι και στη δική του πλαστή ιστορία ο αρχηγός… είχε ύψος γύρω στο 1,70 και ήταν ο πιο βίαιος καθώς αυτός σκότωσε την Κάρολαϊν. Επίσης… έδεσαν τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του, επιτέθηκαν και σκότωσαν το σκύλο της οικογένειας, έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν και δεν άφησαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα που θα οδηγούσε στα ίχνη τους.

Ο πιλότος πίστευε ότι οι ερευνητές της ΕΛ. ΑΣ θα θεωρούσαν ότι πρόκειται είτε για την ίδια συμμορία που διαφεύγει μέχρι σήμερα με έντεχνο τρόπο την τσιμπίδα του νόμου ή ότι αποτελεί μια άλλη εγκληματική ομάδα που δρα με τέλειο επαγγελματισμό. Στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενοι οι δύο οικογένειες να έπεσαν θύματα από τους ίδιους ληστές. Κι αυτό γιατί υπήρξε διαφορετικός τρόπος εισβολής ενώ πρόσωπα και σωματότυποι δεν ταίριαζαν. Στη ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή στο Αλεποχώρι οι δράστες έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του με πλαστικά δεματικά, ενώ στα Γλυκά Νερά προμηθεύτηκαν την μονωτική ταινία από τον πιλότο. Όσον αφορά τώρα στον επαγγελματισμό των υποτιθέμενων ληστών, αυτός δεν συνάδει με τις πρακτικές που ακολουθούν οι δράστες κατά τη διάρκεια των εισβολών τους σε σπίτια.

Οπότε όπως αποδείχθηκε η ιστορία του 32χρονου, όπως ήταν πολύ καλή για να είναι… αληθινή.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *