FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου «έβαλε τα καλά του…» κατά το σχολικό έτος 2020-2021

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου «έβαλε τα καλά του…»

κατά το σχολικό έτος 2020-2021

 

Το σχολικό έτος 2020-2021 είχε πρωτοφανείς δυσκολίες για τη σχολική καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, η παρατεταμένη αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης και οι ανησυχίες όλων για την εξέλιξη της πανδημίας αποτέλεσαν μια τεράστια πρόκληση και διαμόρφωσαν μια νέα σχολική πραγματικότητα.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου με Πρόεδρο την κ. Νικολλέτου Αγγελική κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αξιοποιήσουν κάθε δυνατό πόρο και να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης στο σχολείο, υλοποιώντας έργα βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος. Πλησιάζοντας προς την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς όλοι είναι περήφανοι για όσα έργα πραγματοποιήθηκαν και όλοι απολαμβάνουν τις τελευταίες μέρες της χρονιάς σε ένα όμορφο και ανανεωμένο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, κατά το τρέχον σχολικό έτος:

· Διαμορφώθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Η αίθουσα διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί σχολικές γιορτές (σύστημα προβολής υψηλών προδιαγραφών) και θεατρικές παραστάσεις (διαμόρφωση σκηνής με ξύλινη επένδυση και αυλαία) και διακοσμήθηκε με πίνακες που απεικονίζουν παλαιότερες δράσεις του σχολείου. Τα καθίσματα της αίθουσας εκδηλώσεων είναι δωρεά του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Μαμάδες στη Ρόδο», ενώ τα υπόλοιπα χρηματοδοτήθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και από το πρόγραμμα Erasmus+ “Future Press: Online Newspaper and Radio”, το οποίο υλοποιεί το σχολείο μας.

· Διαμορφώθηκε ένας όμορφος χώρος εργασίας/συζητήσεων/συναντήσεων, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν επισκέπτες και μαθήτριες/τές για συλλογικές εργασίες σε μικρές ομάδες. Η «αίθουσα Erasmus», όπως ονομάστηκε, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ “Traditional Sports for Integraion and Equality in Europe” που υλοποιείται στο σχολείο το τρέχον σχολικό έτος και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει

σύντομα μαθήτριες/τές από συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά σχολεία, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

· Διαμορφώθηκε το υπόγειο του σχολικού συγκροτήματος ως κλειστό γυμναστήριο. Ένας μεγάλος άχαρος χώρος μεταμορφώθηκε σε χώρο υγείας και χαράς μετά από επεξεργασία του δαπέδου και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής διαφόρων αθλημάτων (τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ποδήλατο γυμναστικής, πολύζυγο, σάκος πυγμαχίας, μπάλες pilates κ.ά.). Τα έξοδα του έργου αυτού καλύφθηκαν από τον Σύλλογο «Κένταυρο» (ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί από τον συγκεκριμένο Σύλλογο για προπόνηση τοξοβολίας), από το πρόγραμμα Erasmus+ “Traditional Sports for Integraion and Equality in Europe” του σχολείου και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

· Διακοσμήθηκαν οι αίθουσες διδασκαλίας. Κάθε σχολική αίθουσα και τα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής του σχολείου απέκτησαν όνομα και προσωπικότητα. Κάθε πόρτα σχολικής αίθουσας διακοσμήθηκε με ειδική αυτοκόλλητη ταπετσαρία και σε κάθε αίθουσα δόθηκε το όνομα ενός επιφανούς Έλληνα καλλιτέχνη, αθλητή ή επιστήμονα. To κόστος των ψηφιακών εκτυπώσεων καλύφθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και από τα προγράμματα Erasmus+ “Traditional Sports for Integraion and Equality in Europe” και “Future Press: Online Newspaper and Radio” που υλοποιούνται στο σχολείο.

· Διακοσμήθηκαν οι διάδρομοι με έργα τέχνης, βραβεία και έργα μαθητών.

· Τοποθετήθηκε ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, όπου προβάλλονται τα νέα και οι ανακοινώσεις του σχολείου σε όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ “Traditional Sports for Integraion and Equality in Europe”.

· Βελτιώθηκαν οι υποδομές στην αυλή του σχολείου. Αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τον χώρο αυτής, τοποθετήθηκαν παγκάκια σε διάφορα σημεία της με τη συνδρομή του Αντιδημάρχου Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Μετανάστευσης κ. Στράτου Καρίκη και του Αντιδημάρχου Σχολικών Υποδομών κ. Αθανασίου Βυρίνη, ώστε να ξεκουράζονται οι μαθήτριες/τές. Επιπλέον, για να παρέχεται η μέγιστη δυνατή προστασία στις/στους μαθήτριες/τές από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και να διασφαλίζεται, κατά τη διάρκεια της άθλησης, η σωματική ακεραιότητα αυτών, τοποθετήθηκε σκίαστρο στον χώρο κοντά στο κυλικείο και αντικαταστάθηκαν οι μπασκέτες στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης. Υπό διαμόρφωση βρίσκεται και το ειδικό δάπεδο του γηπέδου. Τα έξοδα των έργων αυτών καλύφθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου, Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Σάββας Χριστοδούλου.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθήτριες/τές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου πιστεύουν ότι τα έργα αυτά θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα την ποιότητα της σχολικής ζωής και το παιδαγωγικό κλίμα και ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *