FEATUREDΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γαστρονομική περιήγηση στη Ρόδο από δημοσιογράφους του ιταλικού περιοδικού Bell’ Europa

Η προβολή και η ανάδειξη της «άλλης» Ρόδου, της παράδοσης και της γεύσης, της ροδίτικης γαστρονομίας, που αποτελεί ψηφιδωτό πολυπολιτισμικών γεύσεων ανά τους αιώνες, αλλά και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών της Ρόδου, θα αποτελέσει το βασικό θέμα ενός 14σέλιδου αφιερώματος για τη Ρόδο του γνωστού ιταλικού περιοδικού Bell’ Europa, τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ενός αφιερώματος που πέραν της ροδίτικης γαστρονομίας, θα προβάλλει τη Ρόδο ως έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό, που συνδυάζει τη μοναδική φυσική ομορφιά, με τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις αθλητικές δραστηριότητες, την ποικιλία ντόπιων προϊόντων και φυσικά τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία. Για το σκοπό αυτό ήλθαν στη Ρόδο δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι του περιοδικού Bell’ Europa σε ένα ταξίδι που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου από τις 19-27 Μαϊου 2021.

 

Οι δύο Ιταλοί απεσταλμένοι του Bell’ Europa στη Ρόδο και συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Giovanna Patane και ο φωτογράφος Massimo Ripani κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής τους στη Ρόδο εντυπωσιάσθηκαν από το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, περιηγήθηκαν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, περπάτησαν στους δρόμους και τα λιθόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό Δημήτριο Σαλαχούρη.

Επισκέφθηκαν τον Ναό του Απόλλωνα και το Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας. Ανέβηκαν στην Ακρόπολη της Λίνδου, περπάτησαν στον οικισμό.

Τους καθήλωσαν κυριολεκτικά οι εναλλαγές του τοπίου στη Ρόδο και οι αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε διαφορετικά μέρη όπως το Χαράκι και η Μονόλιθος, ο Προφήτης Ηλίας .

Ενθουσιάσθηκαν από την επίσκεψη τους στα Κοσκινού, τις Φάνες και τα Απόλλωνα, όπου είδαν από κοντά την παρασκευή ντόπιων προϊόντων και γλυκών από τις «Απολλωνιάτισσες», τον συνεταιρισμό γυναικών του χωριού. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Μέλισσας στη Μελισσοκομική

Δωδεκανήσου δοκίμασαν μέλι και το ροδίτικο μελεκούνι, καθώς και ντόπια κρασιά στο οινοποιείο Αναστασίας Τριανταφύλλου στον Καλαμώνα.

Η αυθεντική ροδίτικη κουζίνα, με τις ξεχωριστές γεύσεις, τα αγνά υλικά από τα προϊόντα της ροδίτικης γης και της θάλασσας και το μεράκι της Ροδίτισσας μαγείρισσας, που καθιστά την Ρόδο ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό, εντυπωσίασαν τους απεσταλμένους του Bell’ Europa, εξ ου και η πληθώρα πλάνων και φωτογραφιών στις κουζίνες των εστιατορίων που γευμάτισαν κατά την παραμονή τους στη Ρόδο.

 

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι έμειναν ικανοποιημένοι από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επίσκεψης στο νησί, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρείχε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου και προσωπικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς τον οποίο και ευχαρίστησαν.

 

«Ανακαλύψαμε την άλλη πλευρά της Ρόδου, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Αυτή την εναλλακτική Ρόδο, την τόσο πλούσια σε διαφορετικές εμπειρίες. Στο αφιέρωμα του Bell’ Europa για τη Ρόδο, στο τεύχος του Ιουλίου, θα παρουσιάσουμε την μοναδική ροδίτικη κουζίνα με τα παραδοσιακά γευστικά πιάτα και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, μια καθαρά μεσογειακή κουζίνα. Αλλά δεν θα αρκεστούμε σε αυτό. Τους επόμενους μήνες θα προβάλλουμε και τις άλλες ομορφιές του νησιού. Από τα κάστρα και τα μονοπάτια, μέχρι τα δάση και τα πανέμορφα χωριά της» ανέφερε η δημοσιογράφος Giovanna Patane.

 

«Η γαστρονομική εμπειρία της Ρόδου θα αποτελέσει βασικό άρθρο στο τουριστικό περιοδικό Bell’ Europa. Η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε για έξι ημέρες γευστικές περιηγήσεις σε εστιατόρια του νησιού μας για τους Ιταλούς δημοσιογράφους με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού, των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, των ντόπιων παραγωγών και των τοπικών προϊόντων που παράγει η ροδίτικη γη. Η Ρόδος προσφέρει πολλαπλές επιλογές καλού φαγητού. Παράδοση και σύγχρονες τάσεις στην γαστρονομία συνδυάζονται μοναδικά στον τόπο αυτό! Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να γευθούν διεθνή και πολυβραβευμένη κουζίνα αλλά και παραδοσιακές γεύσεις σε εστιατόρια στις κατ΄ εξοχήν τουριστικές περιοχές της Ρόδου, σε ξενοδοχεία με άριστη ποιότητα σε φαγητά και υπηρεσίες, αλλά και σε φημισμένες παραδοσιακές ταβέρνες στα χωριά του νησιού» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς.

 

Για την εξαίρετη εικόνα που είχαν για το νησί μας και τη φιλοξενία οι Ιταλοί δημοσιογράφοι συνέβαλαν τα μέγιστα και Ρόδιοι επιχειρηματίες – χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα:

Rodos Palace, Butterfly Car Rental, Guide Salachouris Dimitrios, Carne Restaurant (Rodos Town), Kalypso Restaurant (Lindos), Argo Restaurant (Haraki), Cultural Association of Apollona *Apolloniatisses, Paraga Taverna (Apollona), Wine Estate Triantafillou, Marco Polo Restaurant (Old Town), Bee Museum Souma Tasting, Ladomillos, Limeri Taverna (Monolithos), Tatakis Wines, Natura Rodos, Cafe Auvergne, 10GR- Wine bar.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *