Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη

Η ενίσχυση με εξοπλισμό των αστυνομικών υπηρεσιών στα νησιά από την Περιφέρεια, η συνεργασία για την εποπτεία του οδικού δικτύου της Ρόδου και η επικείμενη επίσκεψη στη Ρόδο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην ατζέντα της συνάντησης

 

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη,  είχε σήμερα, Τετάρτη, στο γραφείο του στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Τον κ. Δουρβετάκη συνόδευε ο Αστυνομικός Διευθυντής  της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μιχάλης Καληωράκης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν κατ’ αρχήν η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου  με εξοπλισμό, αφού μετά την παράδοση προ ολίγων μηνών των περιπολικών που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», έχει μείνει μια μικρή εκκρεμότητα με ορισμένα ειδικά οχήματα, που το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναμένει να παραλάβει σύντομα.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους κκ. Δουρβετάκη και Καληωράκη  για την ολοκλήρωση του έργου του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Ρόδου σε διάστημα περίπου ενός μήνα και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια για την τοποθέτηση των καμερών με βάση τις προδιαγραφές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα έχει την ευθύνη ελέγχου και διαχείρισης του συστήματος  καταγραφής του οδικού δικτύου. Η Περιφέρεια από την πλευρά της θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και την δημοπράτηση του έργου.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε και η προετοιμασία της ατζέντας με τα τοπικά θέματα, ενόψει της επίσκεψης στη Ρόδο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το προσεχές διάστημα, μετά την επίσκεψή του προ ημερών στις Κυκλάδες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, από το κτίριο της Περιφέρειας θα έχει τηλεδιάσκεψη για τα θέματα αρμοδιότητάς του με τους δημάρχους και με εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας των νησιών της Δωδεκανήσου.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ειρήνης, μια υγιής κοινωνία δημιουργεί και ευημερεί. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στο δύσκολο έργο της και της ζητάμε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα όλες τις εστίες ανομίας, όπου κι αν βρίσκονται. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και όλα τα τοπικά θέματα, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που θα επισκεφθεί τη Ρόδο για τον σκοπό αυτό. Εύχομαι στον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη, κάθε επιτυχία στο έργο του».


Το Γραφείο Τύπου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *