Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου των παλιών Σφαγείων της Ρόδου.

Στο σημείο από την πρώτη  στιγμή βρέθηκε ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με ανάρτηση του  στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει :

“Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου των παλιών Σφαγείων της Ρόδου. Από την ημέρα που ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης κατέθεσε αναφορά στην Δικαιοσύνη, για την παράνομη κατάληψη του κτιρίου, όλος ο κρατικός μηχανισμός, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΟΔΥ, Δήμος Ρόδου & Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, συντονίστηκε προκειμένου να γίνει με τάξη και κανόνες η αναγκαία επιχείρηση.
Με πολύ σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους και στην πατρίδα μας.”

 

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β Καμπουράκης με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook επισημαίνει :

 

“Με προσωπική μας μέριμνα και κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς που υποβάλλαμε ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, δίδεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα ετών, που ταλάνιζε την κοινωνία της Ρόδου, αλλά και τους ίδιους τους διαμένοντες παρανόμως εντός του δημοτικού κτηρίου των πρώην Σφαγείων υπό μη κατάλληλες συνθήκες.
Σήμερα, όλος ο κρατικός μηχανισμός Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, Λιμενικό Σώμα, ΕΟΔΥ, Δήμος Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συντονίστηκε και με σεβασμό στον άνθρωπο, απομάκρυνε τους παρανόμως διαμένοντες από το ιστορικό δημοτικό ακίνητο, ενώ σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο, ασφαλίζουμε και προστατεύουμε οριστικά το Μνημείο.
Παράλληλα, σε περαιτέρω συνεργασία του Αντιδημάρχου Στέφανου Δράκου με τον Αντιδήμαρχο Τηλέμαχο Καμπούρη, προσφέρουμε φαγητό στους μετανάστες που μεταφέρονται σε καταλληλότερο μέρος φιλοξενίας εκτός Ρόδου, ενώ απολυμάνουμε το χώρο με ειδικό συνεργείο για την προστασία των δημοτικών υπαλλήλων και των συνεργείων που εκτελούν τις απαραίτητες εργασίες, καθώς και των οικογενειών τους.
Η Ρόδος, είναι η προτεραιότητά μας.”