Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από τον Μάιο – Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Τη διάταξη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα ετοιμάζεται να επαναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά πληροφορίες για το 2021 το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές Μαΐου έναν μήνα, δηλαδή, νωρίτερα από ό,τι το 2020.

Για φέτος, όμως, από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται μια βασική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η διάταξη που θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν με πέναλτι.

Αυτό θα σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν καταβάλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με την Realnews, χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας από τον Μάιο.

Τα στοιχεία που επικαλείται δείχνουν πως εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν περισσότεροι από 130.000 οι ιδιοκτήτες οχημάτων που προχώρησαν σε ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων.

Εκτός αυτών, όμως, θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις είχαν καταθέσει στις εφορίες τα προηγούμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *