Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση Ερώτησης για την ολιγωρία της Κυβέρνησης να στηρίξει τους ιδιοκτήτες ταξί

Ερώτηση για το θέμα της ανάγκης στήριξης των ιδιοκτητών ταξί, που συνυπογράφεται από τον αρμόδιο Τομεάρχη Υποδομών, Νίκο Παππά και από 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ,  κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως τονίζεται, οι ιδιοκτήτες ταξί και ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα κυρίως λόγω της ιδιαίτερα μειωμένης τουριστικής κίνησης την χρονιά που πέρασε, αλλά και εξαιτίας των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού, που επιβάλλουν όριο επιβαινόντων στα οχήματα. Ο κλάδος έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, όχι μόνο λόγω της κρίσης της πανδημίας αλλά και των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία επιδεικτικά αγνοεί τις συνεχείς εκκλήσεις για στήριξη. Σε αυτή την κατάσταση που οι ιδιοκτήτες ταξί βιώνουν, η Κυβέρνηση έχει απαντήσει δίνοντας μόνο ένα επίδομα ειδικού σκοπού της τάξης των 800€ τον περασμένο Μάρτιο και προγράμματα δανεισμού, μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημειώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον περασμένο Ιανουάριο έχει δώσει την δυνατότητα στα Κράτη – Μέλη για την λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων μεταξύ αυτών και οι ιδιοκτήτες ταξί, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ταυτόχρονη ελαστικοποίηση των κανόνων από τους εθνικούς προϋπολογισμούς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα να ρυθμίζεται η ένταση της ενίσχυσης, είτε βάση του μέσου εθνικού μισθού, είτε βάση του μηνιαίου ισοδυνάμου του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων. Εντούτοις, το κυβερνητικό επιτελείο επιλέγει η παραπάνω ενίσχυση να μην παρέχεται στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί.

Υπό αυτά τα δεδομένα ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην Ερώτηση του ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, γιατί δεν έχουν χορηγηθεί οι ανάλογες οικονομικές ενισχύσεις που έχουν προβλεφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους έλληνες ιδιοκτήτες ταξί και με ποια μέτρα προτίθεται η Κυβέρνηση να ενισχύσει και να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *