Επιστολή του Κώστα Σαρή στον δήμαρχο για την πρόσληψη δύο δικηγόρων

Επιστολή προς τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, αναφορικά με την απόφασή του, να προσλάβει ως ειδικούς συνεργάτες δύο δικηγόρους,  απευθύνει ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρής. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε Ρόδου,
Είχα διαβάσει στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2021 της ημερήσιας εφημερίδας «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ»,  ότι θα προσλάβετε δύο δικηγόρους ως ειδικούς συνεργάτες ενώ δικαιούσθε 11 ειδικούς ή επιστημονικούς συμβούλους-συνεργάτες (εκ των οποίων καλυμμένες είναι οι 8 θέσεις).

Θέλησα δε να τοποθετηθώ επί των ως άνω αναφορών της εφημερίδας και συγκεκριμένα για ποιο λόγο να παραμένουν κενές οι 3 από τις 11 θέσεις  των συμβούλων. Νομίζω ότι δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό να ξενυχτάτε σχεδόν κάθε μέρα προκειμένου να ανταποκρίνεστε στα καθήκοντα τα οποία σας ανέθεσε ο Ροδιακός λαός και να μην προσλάβετε και τους άλλους 3 συμβούλους για να μην κουράζεστε τόσο πολύ.

Αποφεύγω όμως να σας επισκεφτώ προσωπικά, αν και επιβάλλεται, διότι αφενός μεν δεν γνωρίζω ποια ώρα θα με δεχόσασταν διότι εγώ κοιμάμαι ενωρίς και αφετέρου δεν γνωρίζω αν πραγματικά θα με δεχόσασταν προκειμένου να σας αναπτύξω κάποια θέματα ή θα απαγορεύατε διά της ιδιαιτέρας σας την είσοδό μου στο γραφείο σας, πράγμα το οποίο δεν δικαιούσθε να πράξετε διότι το Δημαρχείο είναι Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των δημοτών και δεν είναι το σπίτι σας.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι για την πλήρωση των δύο θέσεων της ειδικότητας ΠΕ Νομικών-Δικηγόρων,  ο ένας τουλάχιστον βαθμού παρ’ Εφέταις και ένας τουλάχιστον βαθμού παρά Πρωτοδίκαις, η επιλογή σας θα έχει ως μοναδικό  κριτήριο την αξιοκρατία και όχι τις φιλικές σχέσεις που έχετε  με δικηγόρους.

Βέβαια για τα αξιοκρατικά κριτήρια ο μόνος αρμόδιος του οποίου πρέπει να ακούσετε τη γνώμη είναι ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος. Βέβαια προς αποφυγήν παρεξηγήσεων  ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για κανέναν άλλο συνάδελφο ενδιαφέρομαι.

Ρόδος, 1 Μαρτίου 2021
Κωνσταντίνος Σαρής
Δικηγόρος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *