ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οπλίτης-γιατρός στο Καστελόριζο. Η ζωή πρέπει να στηριχθεί στα μικρά και ακριτικά νησιά»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οπλίτης-γιατρός στο Καστελόριζο. Η ζωή πρέπει να στηριχθεί στα μικρά και ακριτικά νησιά»

 

«Η τοποθέτηση οπλίτη-γιατρού στο Καστελλόριζο αποτελεί μια ουσιαστική και ρεαλιστική λύση, ενώ το ίδιο πρέπει να γίνει και στα άλλα, μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου στα οποία υπάρχει απροθυμία γιατρών να επιλέξουν θέσεις σε αγροτικά ή περιφερειακά ιατρεία», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μετά την απόφαση τοποθέτησης οπλίτη-γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο του Καστελλόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει σχετική πρόταση πριν από καιρό στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στον Υφυπουργό Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η συνεργασία των δύο Υπουργείων δρομολογεί την πλήρωση θέσεων γιατρών σε μικρά νησιά από οπλίτες-γιατρούς που υπηρετούν τη θητεία τους.

«Το Κράτος πρέπει να δίνει το παρών στα μικρά και ακριτικά νησιά, να εκδηλώνει έμπρακτα και άμεσα το ενδιαφέρον του, να στέκεται δίπλα στους πολίτες.

Η κίνηση αυτή δεν έχει μόνο κοινωνικό πρόσημο, έχει ισχυρό γεωπολιτικό αποτύπωμα και σημασία. Η ζωή πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί σε αυτά τα νησιά», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας

Όπως προβλέπει η κοινή απόφαση των δύο υπουργών οι οπλίτες-γιατροί που θα υπηρετούν σε μικρά ακριτικά νησιά θα λαμβάνουν τις μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις εφημερίες που θα πραγματοποιήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *