Η στήριξη και η επιβίωση των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας

Την ανάγκη στήριξης των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, ανέδειξε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών κ.Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

Ο κ.Κόνσολας τόνισε, ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί η μεγάλη εκκρεμότητα που υπάρχει με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και χαρακτήρισε θετική τη ρύθμιση, με την οποία προβλέπεται η συνέχιση εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών, που λειτουργούν σήμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών.

Ανέφερε επίσης, ότι η διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών και θεματικών τηλεοπτικών σταθμών, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ο κ.Κόνσολας επισήμανε, ότι τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν υποστεί και αυτά τις επιπτώσεις της πανδημίας και έκρινε ως θετική τη ρύθμιση, με την οποία οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί απαλλάσσονται από την καταβολή του 1,5% και του ειδικού φόρου διαφήμισης 5% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, ενώ δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 72 δόσεις, που έχουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των περιφερειακών εφημερίδων, θέτοντας ζήτημα απόλυτης εφαρμογής της ποσόστωσης , σε ότι αφορά στην κρατική διαφήμιση.

« Η στήριξη και η επιβίωση των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης είναι ζήτημα δημοκρατίας», επισήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *