Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Δωδεκανήσου λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

Την Παρασκευή 12-02-21, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δωδεκανήσου λόγω του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα απασχολήσουν την περιοχή μας από τις 13/2 και για το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και διαβίβασε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Στη Συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου συμμετείχαν: ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δωδεκανήσου. κ. Ν. Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ Κρασσάς, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ρόδου και Κω κ.κ. Βενιός, Καπετανικόλας, οι Διευθυντές των Α’ και Β’ Αστυνομικών Διευθύνσεων Δωδεκανήσου κ.κ Καληωράκης, Πιπέρης και Στρατίκης και ,Ο Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου κ Σ. Τάτης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ρόδου κ. Ν. Φλοσκάκης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Ρόδου κ. Η. Αργύρης
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν η ετοιμότητα των Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Υπηρεσιών καθώς και των Δήμων, της Περιφέρειας και των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχομένων θεμάτων θα προκύψουν. Επίσης, συζητήθηκαν οι τρόποι συνδρομής των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας στην Πυροσβεστική σε συνεργασία και με τους Δήμους και την Περιφέρεια στην αντιμετώπιση ενδεχομένων περιστατικών.
Ο κ. Ευστρατίου τόνισε την άριστη συνεργασία και επικοινωνία της Περιφέρειας με όλους τους συναρμόδιους φορείς στην άμεση αντίδραση και στην κινητοποίηση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην καθοριστικής σημασίας βοήθεια των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων.
«Το ζήτημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας και η αντιμετώπιση κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *