ΕΑΕ Ρόδου: 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η ζωή, ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη, τυχερή ή άτυχη, γαλήνια ή ταραγμένη είναι ένα μοναδικό αγαθό, ένα Θεϊκό δώρο που έχει κάθε άνθρωπος.

Η σημερινή ζωή έχει αλλάξει έχει γίνει τόσο περίπλοκη. Οι γρήγορες απαιτήσεις της καθημερινής ζωής μεταβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο ζει, εργάζεται και συμβιώνει ο κάθε άνθρωπος. Η ποιότητα ζωής είναι ένα σύνολο αναγκών που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να καλύψει και την καθημερινότητα, αλλά και να προσαρμόσει την όλη πορεία του.

Τι γίνεται όμως με την επίδραση που φανερώνεται όταν προχωρούν τα χρόνια και εξελίσσεται η φθορά του οργανισμού; Τι γίνεται με τις συνθήκες που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε προωθώντας τη φθορά μας, όχι μόνον στη καθημερινή διαβίωση, αλλά και εφαρμόζοντας συνθήκες που σαφώς επηρεάζουν την εμφάνιση ασθενειών;

Μεταξύ αυτών ο καρκίνος έχει αποδειχθεί μια κατ’ εξοχήν νόσος φθοράς, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νέων περιπτώσεων, τουλάχιστον 50% που θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί, εάν ο τρόπος ζωής του καθενός ήταν συμβατός με όλους εκείνους τους παράγοντες που τις αναστέλλουν.

Σήμερα, ο καρκίνος εξακολουθεί να είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, αφού κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν.

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC) που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου, καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με προϋπόθεση την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Τοπικό παράρτημα Ρόδου της ΕΑΕ, διοργανώνει όλο το χρόνο κάθε χρόνο, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το κοινό.

Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου είναι πιο διαφορετική απ ότι οι προηγού-μενες λόγω της πανδημίας του κορονοιού αλλά όμως ιδιαίτερα σημαντική για να αναλογιστούμε για το ποιοί είμαστε και πως μπορούμε να συμμετέχουμε στη μάχη κατά του καρκίνου.

Τα κεντρικά μας συνθήματα ΕΙΜΑΙ…ΚΑΙ ΘΑ και ΕΙΜΑΙ ..ΚΑΙ ΘΕΛΩ αντιπροσωπεύουν όλους εμάς που θέλουμε ένα κόσμο καλύτερο και απαλλαγμένο από τον καρκίνο , ένα κόσμο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους που αγωνίζονται, που επιβιώνουν.

Γι αυτό και οι δράσεις όλων μας έχουν διπλή σημασία

Φέτος ως Παράρτημα Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου φωτίζουμε μπλε το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα το Δημαρχείο μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο .

Η πρόληψη, η προαγωγή της έγκαιρης διάγνωσης, και η παρακίνηση για ανάληψη δράσης μπορούν να σώσουν ζωές,

Όλοι μαζί γινόμαστε πιο δυνατοί .

Ενώστε τις δυνάμεις σας ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ

Μαρία Κούκουλα

Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος

της ΕΑΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *