Δεκτές θα γίνουν από το Δήμο Ρόδου όλες οι αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια

Τη δέσμευση ότι όλες οι αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια θα γίνουν δεκτές και θα χορηγηθεί σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας το άπαξ βοήθημα των τριακοσίων ευρώ, έλαβε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Καμπούρη, κατά τη συνάντηση που είχαν προχθές για το θέμα αυτό.

Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Εγγλέζος ανέφερε ότι, όπως είχαν κάνει γνωστό, παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου για το επίδομα ων 300 ευρώ. Προχθές, λοιπόν, στη 1:00 το μεσημέρι, είχε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο ο οποίος τον ενημέρωσε ακριβώς σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία. Ήδη, μέχρι και χθες είχαν συγκεντρωθεί 1200 αιτήσεις ενδιαφερομένων συμπολιτών μας και ακόμα δεν  έχουν φθάσει κάποιες αιτήσεις από τα ΚΕΠ των χωριών, δηλαδή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως είπε ο κ. Εγγλέζος, η δέσμευση που έλαβαν, για ακόμα μία φορά, τόσο από τον κ. Καμπούρη όσο και από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, είναι ότι, ανεξάρτητα του αριθμού των αιτήσεων, όλες οι αιτήσεις θα καλυφθούν, από τη στιγμή που πληρούν τις προϋποθέσεις, και αν χρειαστεί θα γίνει αύξηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Άρα, λοιπόν, αφού επεξεργαστούν τις αιτήσεις θα περάσουν στη διαδικασία της πληρωμής. Σημείωσε ακόμη, ο ίδιος, ότι δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος καταβολής των χρημάτων διότι ακόμα συγκεντρώνονται αιτήσεις από τα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ, αυτό που ζήτησαν, για άλλη μία φορά, από τον κ. Καμπούρη είναι να ενταχθούν στη χορήγηση αυτού του βοηθήματος, οι εργαζόμενοι που δεν είχαν πάρει κάτι το προηγούμενο διάστημα ενώ δεν θα πάρουν και ανεργία. Και η δέσμευση ήταν όντως αυτή. Ότι, δηλαδή, και να λείπει κάποιο από τα δικαιολογητικά των αιτήσεων, θα καλέσουν τους ενδιαφερόμενους να το προσκομίσουν και, από εκεί και πέρα, θα βρεθεί λύση ώστε να γίνει η κάλυψη του επιδόματος αυτού.

Είπε, ακόμη, ότι σε άλλες περιοχές της χώρας που υιοθέτησαν το μοντέλο αυτό, όπως στο Ηράκλειο, από την πληροφόρηση που είχε από τον Πρόεδρο του εκεί Εργατικού Κέντρου, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν τρεις Δήμοι τη διαδικασία αυτή διότι δεν είχαν την υποδομή.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος Ρόδου είχε δημιουργήσει τη δομή της Πρόνοιας που μέσω αυτής μπορούσε να γίνει, πέρα από την κάλυψη σε τρόφιμα, και χρηματική ενίσχυση. Αυτό το είχαν αρκετά χρόνια πριν σαν δομή και βάσει της δομής αυτής που έχει ο Δήμος μπορεί να γίνει η καταβολή αυτού του βοηθήματος. Δυστυχώς, σε άλλες περιοχές, όπως στο Ηράκλειο δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα στην Πρόνοια και δεν μπόρεσαν να το εντάξουν.

Κλείνοντας, ο κ. Εγγλέζος ευχήθηκε και οι 1200 συμπολίτες μας που έχουν κάνει αιτήσεις για το βοήθημα να ενταχθούν όλοι αφού θα είναι επιτυχία έστω και ακόμα ένας να μπει σε αυτό το βοήθημα. Είπε, επίσης, ότι σίγουρα κανέναν δεν είναι αρκετά τα 300 ευρώ αλλά με αυτά που ζούμε και αυτά που βλέπουμε στην κοινωνία της Ρόδου, τα 300 ευρώ για κάποιους ισοδυναμούν με εισόδημα ενός μήνα.

Πηγή Ροδιακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *