Ιστορίες που έρχονται να καταδείξουν το μέγεθος των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού

Απίστευτη ιστορία με Ροδίτη που πέθανε από κορονοϊό- Ολη η οικογένειά του ήταν σε καραντίνα, θάφτηκε μόνος στην Κρήτη, χωρίς ένα αντίο

Τραγωδίες που συντελούνται δίπλα μας και δεν “τελειώνουν” δυστυχώς με τον θάνατο.
Η πανδημία του κορωνοϊού, πέρα από τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλάζει δραματικά ακόμα και τον τρόπο που οι οικογένειες “αποχαιρετούν” τους ανθρώπους τους.
Συγκλονίζει η ιστορία που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή ένας 78χρονος από την Ρόδο. Είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και είχε μεταφερθεί πριν λίγες ημέρες στην Κρήτη, μέσα σε ειδική κάψουλα, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο.
Δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και αφού ενημερώθηκαν οι συγγενείς του στην Ρόδο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κηδεία και την ταφή του.
Τα πράγματα όμως δεν ήταν και τόσο εύκολα. Όταν ο Ηρακλειώτης ιδιοκτήτης Γραφείου Τελετών Κώστας Μπουνάκης επικοινώνησε με τους συγγενείς του για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες, ενημερώθηκε ότι όλοι βρίσκονται σε καραντίνα.
Δεν υπήρχε η δυνατότητα της μεταφοράς της σορού, και η μόνη λύση που δόθηκε ήταν να ταφεί στην Κρήτη. “Μόνος, σε ένα ξένο τόπο, χωρίς να μπορεί κανένας δικός του άνθρωπος  να τον αποχαιρετήσει” μας λέει συγκλονισμένος ο κ. Μπουνάκης.Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο ήταν και το τελευταίο αντίο στον άτυχο Γερμανό Andreas Hilboll, το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη, τον περασμένο Μάρτιο.
Ο επαναπατρισμός της σορού απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή, λόγω του ιού, με αποτέλεσμα ο 42χρονος να ταφεί στην Κρήτη και όχι στην πατρίδα του, μακριά από την οικογένειά του και με μόνο ένα συνάδελφό του να δίνει το “παρών” στην κηδεία

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *