ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ:Να επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο και όχι ο τραμπουκισμος της Τουρκίας και των συμφερόντων . Η σύλληψη των κατασκόπων στη Ρόδο να μην καταλήξει σε παρωδία

” Να επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο και όχι ο τραμπουκισμος  της Τουρκίας και των συμφερόντων .
Η σύλληψη των κατασκόπων στη Ρόδο να μην καταλήξει σε παρωδία.”

Με έντονο προβληματισμό υποδέχτηκε ο λαός μας την πρόσφατη απόφαση  της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Διαψεύστηκαν οι δίκαιες προσδοκίες μας για επιβολή κυρώσεων και έμπρακτης   καταδίκης των συνεχών  προκλήσεων  και τραμπουκισμων της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και της Κύπρου  που είναι χώρες της Ε.Ε.Διαπιστωσαμε ότι ευρωπαϊκές χώρες υπερασπίστηκαν τα οικονομικά συμφέροντα τους  με την Τουρκία και δεν έκαναν πράξη τα συμφωνηθέντα  ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων .
Με ψυχραιμία και γρηγορες οργανωμένες κινήσεις καλουμαστε να προασπισουμε τα εθνικά μας δίκαια που είναι ταυτισμένα με το Διεθνές Δίκαιο.Να παλεψουμε να ηττηθεί ο τουρκικός τραμπουκισμος και τα συμφέροντα που τον υποστηρίζουν.Το Διεθνές Δίκαιο να μην αντικατασταθεί απο τις παράνομες απαιτήσεις του πληθυσμιακά  ισχυρού!
Η ιστορία μας διδάσκει…..400χρονια σκλαβιάς,γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου, Μικρασιατική Καταστροφή (1922),ξεριζωμός των Ελλήνων της Κωνσταντινουπολης ,της Ίμβρου, της Τενέδου (1955), εισβολή στη Κύπρο (1974), Ίμια (1996),μετατροπή της Αγια Σοφίας και αλλων εκκλησιών σε τζαμί, το oruc reis λιγα μίλια εξω απο την Ρόδο και το Καστελόριζο και ίσως βάλει πλώρη για τον…Πειραιά!!!
Απαιτείται σταθερή ,μακροπνοη και αποφασιστική εξωτερική πολιτική.Ο Ερντογάν είναι “σκληρό καρύδι”, υπέρμετρα φιλόδοξος και επιθετικός ( βλ. Συρία,Ιράκ, Σομαλία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ,   “πικ νικ” στα Βαρωσια κτλ).
Άμεσα να δημιουργήσουμε νέες συμμαχίες στο διεθνή χώρο ,να υπάρξει εθνική ενότητα και επαγρύπνηση , να ενισχύσουμε  την αποτρεπτική μας ισχύ και να “δυναμωσουμε ” τις ένοπλες δυνάμεις μας.
Να αξιοποιήσουμε τις ελληνικές κοινότητες στο εξωτερικο  και τη γεωγραφική θέση της χώρας μας.
Οι φραστικές καταδίκες δεν  σταματούν  αλλά αντίθετα  αποθρασυνουν την επιθετικότητα των Τούρκων …που  επιδιώκουν τάχα  και  προσχηματικά διάλογο με τη χώρα μας και… την ίδια ώρα πραγματοποιούν παράνομες ερευνες και ΝΑVTEX!

Τα νησιά της περιφέρειας μας είναι στο επίκεντρο των παραβιάσεων από αέρα και θάλασσα….Αυτές τις ημερες ανακοινώθηκε η σύλληψη στη Ρόδο δύο (1)  Ελλήνων (μουσουλμάνων στο θρήσκευμα) για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ομολόγησαν και οι ίδιοι…..Η υπόθεση είναι σοβαρή και έχει μεγαλο βάθος….. Θα προκαλέσει τον κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα τους ακρίτες μας , αν η υπόθεση καταληξη σε παρωδία και οι φερόμενοι ως κατάσκοποι βρουν ντόπιους ή ξένους “προστάτες”. Η ύποπτη συμπεριφορά τους είναι γνωστή σε πολλους και είχαν απασχολήσει και το κοινοβούλιο μας.
Τέλος να θυμισω ότι το 2018 δύο (2) Ελληνες στρατιωτικοί συνελήφθηκαν παράνομα από Τουρκική περίβολο στον Έβρο και απελευθερώθηκαν μετά  από έξι (6) μήνες. Ήταν κλεισμένοι στις φυλακές της Edirne( Ανδριανούπολης) και είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία (!) που ποτέ  δεν εκαναν……

Ας γίνει αντιληπτό πως  η υποχωρητικότητα βλάπτει  σοβαρά τη χώρα μας και  την εθνική μας  υπερηφάνεια και ότι με τα εθνικά μας θέματα κανεις δεν δικαιούται να παίξει!

Χαράλαμπος Κόκκινος
επικεφαλής του Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”/Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου-
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *