Κατάσκοποι στη Ρόδο: «Το έκανα για την Τουρκία, όχι για τα λεφτά» λέει ο 56χρονος ναυτικός

Στο στόχαστρο των Αρχών το παρελθόν των δύο ανδρών

Σε εξέλιξη είναι το κατασκοπευτικό θρίλερ στη Ρόδο, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ του Σαββάτου, 12 Δεκεμβρίου και στο οποίο εμπλέκεται ένας 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στo νησί και ένας 56χρονος υπάλληλος στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Κως – Καστελόριζο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, από τον Αύγουστο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, ο 56χρονος ναυτικός τροφοδοτούσε τον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου με πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό από τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων στο Καστελόριζο.

«Δεν το έκανα για τα λεφτά, δεν πήρα χρήματα, το έκανα για να βοηθήσω την Τουρκία», είπε ο 56χρονος στους αστυνομικούς, με βάση τα στοιχεία. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε, είχε συμφωνήσει να μεταφέρει στον 35χρονο, πληροφορίες για το πότε αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, για τα νούμερα που αναγράφονται στα ελληνικά πολεμικά πλοία που κινούνται στην περιοχή, τα οποία και φωτογράφιζε, αλλά και πληροφορίες για τους στρατιωτικούς που επέβαιναν στο πλοίο στο οποίο ο ίδιος εργαζόταν ως μάγειρας. «Κατασκόπευε το νησί μας με ένα σωρό φωτογραφίες από διάφορα σημεία, συμπεριλαμβανομένου του στρατοπέδου», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καστελόριζου, Στράτος Αμύγδαλος, μιλώντας στο OPEN.

Στο στόχαστρο το παρελθόν του 56χρονου

Oι Αρχές αυτή την ώρα ερευνούν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να είχε δημιουργήσει ολόκληρο δίκτυο κατασκοπείας και συνεπώς ο 56χρονος να μην ήταν ο μόνος του πληροφοριοδότης. Η έρευνα της ΕΥΠ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ ο στενός κλοιός για τους δύο άνδρες άρχισε να σφίγγει όταν σημειώθηκε το επεισόδιο με τη μπογιά στην ελληνική σημαία και το drone στο Καστελόριζο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελευταία επικοινωνία των δύο ανδρών -οι οποίοι δέχονται κατηγορίες για κατασκοπεία- έγινε στις 6 Νοεμβρίου. Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνταν σε καφενεία της Ρόδου προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.