Το 15695 στη διάθεση των πολιτών, ο Δήμος Κω δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη!

Στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό15695του Δήμου Κω μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00 το πρωϊ έως τις 08.00 το βράδυ,οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν πληγεί από την πανδημία Covid-19 και έχουν ανάγκη βοήθειας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου αξιοποιείται διαθέσιμο προσωπικό του ΔΟΠΑΒΣ, από την αναστολή λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Ο Δήμος Κω οργανώνει τις διαθέσιμες δυνάμεις του για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν ανάγκη σε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και ψυχολογική υποστήριξη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στην προσπάθεια να δώσει λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας και να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις ευπαθείς ομάδες, μέσω του  πενταψήφιου τηλεφωνικού κέντρου, συγκεντρώνει όλα τα αιτήματα των πολιτών που αφορούν σε διεκπεραίωση αιτημάτων ευπαθών ομάδων.

Ο αρμόδιος υπάλληλος θα δημιουργεί καρτέλα εγγραφής ωφελούμενου η οποία αποστέλλεται στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές, όπου θα ελέγχεται ποιος δικαιούται βοήθεια, σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Επίσης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει το αίτημά του μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.kos.gov.gr.

Πατώντας στο σχετικό εικονίδιο, που απεικονίζεται ο τηλεφωνικός αριθμός 15695, οδηγείται στην «Καρτέλα καταγραφής Αιτημάτων» όπου μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα που εμφανίζεται καταγράφοντας το αίτημά του.

Αιτήματα που αφορούν σε φαρμακευτική περίθαλψη και συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίεςθα παραπέμπονται στα στελέχη του προγράμματος«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Θέματα που αφορούν σε προνοιακά επιδόματα και γενικότερα θέματα απόρων, παραπέμπονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων &στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, όπου γίνεται έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τους δικαιούχους βοήθειας.

Ο Δήμος Κω δεν αφήνει κανέναν πολίτη μόνο του.

Βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *