Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σύμης!

Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάτμου ζητά η  Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου με ανακοίνωση της. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και ο δήμαρχος Σύμης έστειλε εξώδικο  στον υπουργό Υγείας.

Στην ανακοίνωση της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση με την υποστελέχωση των δομών υγείας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Ψηλά στη λίστα με τα νησιά που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις είναι η Σύμη. Απόδειξη, αποτελεί το εξώδικο που έστειλε ο Δήμος  του νησιού, στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, το οποίο έχει κοινοποιηθεί,  στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και το διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου και Καρπάθου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, οι κάτοικοι του νησιού, υποχρεώνονται  όταν έχουν ανάγκη ιατρικών εξετάσεων ή πάσχουν από κάποιο  νόσημα να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της Ρόδου για εξετάσεις. Αυτό όμως τους θέτει αυτομάτως στον κίνδυνο να νοσήσουν από κορονοϊό και να διασπείρουν και τη νόσο στους υπολοίπους.

Το  Κέντρο Υγείας του νησιού,  όπως επισημαίνει και στο εξώδικο που έστειλε στον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, χρειάζεται ένα μικροβιολόγο, ένα γιατρό με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, ένα βοηθό ακτινολόγο , ένα οδηγό ασθενοφόρου και μια καθαρίστρια.  Και αυτά για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες του νησιού.

Η κυβέρνηση που τόσες φορές έχει διατρανώσει πόσο πολύ στηρίζει τα  νησιά και τους κατοίκους τους ας το αποδείξει άμεσα και γρήγορα. Εμπράκτως. Με προσλήψεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού που ζητά ο Δήμος Σύμης.

Και  μην ακούσουμε αυτή τη φορά,  τις συνήθεις δικαιολογίες περί άγονων προσλήψεων  και έλλειψης ενδιαφέροντος από τους γιατρούς.

Και  ας τύχει το αίτημα του Δήμου Σύμης στήριξης και από την Περιφερειακή αρχή .

Και ας μην ανήκει στους αρεστούς, γιατί τολμά να εκφράζεται όπως πρέπει  και  να διεκδικεί για τον τόπο του.

Γιατί πάνω από όλα και από όλους, σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές που στην εσχατιά του Αιγαίου φυλάττουν Θερμοπύλες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *