Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου:Απαντήσεις στα ερωτήματα του ιατρικού κόσμου!

Με νεώτερη ανακοίνωση η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου απαντά  σε όσα αναφέρει  δελτίο τύπου το οποίο  εκδόθηκε από την περιφερειακή αρχή. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Για μια ακόμη φορά δεν μας εξέπληξε, η αντίδραση της  περιφερειακής αρχής  στην ανακοίνωση μας.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται βέβαια για απάντηση, σε όσα έχουμε αναφέρει. Πρόκειται για το γνωστό υβρεολόγιο, που κατά περίπτωση αλλάζει ανάλογα με το θέμα που έμμεσα ή άμεσα θέλει να προβάλει. Αλλά πέρα από τις επιδιώξεις,, τις έμμεσες και άμεσες  απειλές  και την πολεμική, κατά συγκεκριμένων στόχων που κάθε φορά, στις εκθέσεις ιδεών της Περιφέρειας εκφράζονται, πάνω από όλα είναι οι  ανθρώπινες ζωές στα  Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες  για τις οποίες εμείς θα ζητούμε απαντήσεις.

Απάντηση σε όσα έθεσε η  Ένωση  Νοσοκομειακών Γιατρών   Πάτμου –Λέρου  θα δοθεί;  Χρονοδιάγραμμα για τον  τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης υγειονομικά στα νησιά τώρα που οι δήμαρχοι άρχισαν να αντιδρούν και να ζητούν ενίσχυση των δομών και το θέμα φθάνει στη Βουλή υπάρχει; Απάντηση στην ανάγκη συνεργασίας με το επιστημονικό υγειονομικό  προσωπικό γιατρούς και νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή και γνωρίζουν  από πρώτο χέρι τι γίνεται  στη μάχη  με τον κορονοϊό υπάρχει ;

Με ποιον υγειονομικό φορέα συνεργάζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  για τη στήριξη των δομών υγείας ; Με τους  ιατρικούς συλλόγους και τους Συλλόγους Νοσοκομειακών  Γιατρών   στη Ρόδο και τα νησιά ή μόνο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ που τρέχουν και χρειάζονται συνεχώς παρακίνηση από την αυτοδιοίκηση για την στήριξη των  νησιών;

Ουδεμία απάντηση γιατί απλά δεν υπάρχει.

Όσο για αυτά που έχουν γίνει από την Περιφερειακή αρχή σε υγειονομικό επίπεδο εμείς τα έχουμε αναγνωρίσει εδώ και καιρό και τα έχουμε ψηφίσει στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Χωρίς  να περιμένουμε  επαίνους από εκείνους που στοχοποιούν όποιον τολμά, να αντιδράσει, να μιλήσει, να εκφέρει άποψη διαφορετική,  ακόμη  και εκείνους που μένουν αμέτοχοι . Και δεν αναγνωρίζουν τίποτε γιατί δεν ξέρουν πραγματικά, τι  εστι  πολιτική και πως εκφράζεται, τι σημαίνει πολιτικός λόγος και πως εκφέρεται για να έχει αποτέλεσμα που να είναι σε όφελος των πολλών σε όφελος  του κόσμου που εξαιτίας της πανδημίας είναι σε δεινή θέση.

Ουδόλως ενδιαφέρουν τους Δωδεκανήσιους και τους Κυκλαδίτες οι «κορώνες» και τα «μαργαριτάρια» της κυρίας Γιασιράνη που διαμαρτύρεται, γιατί δεν αντέχει συλλαβή  κριτικής και εκφράζει μέσα από  κείμενα και τίτλους αυτά που ούτε σε … κακό όνειρο  δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ευρισκόμενη σε ασφαλές περιβάλλον.

Ας παρεκκλίνουν λοιπόν για μια αφορά από την γνωστή οδό που ακολουθούν  και ας δώσουν απαντήσεις . ΄

Όχι σε μας, αλλά στον  κόσμο που δοκιμάζεται και αναμένει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *