Ένωση Γονέων Ρόδου: Να λυθούν τα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση στο νησί

Να καλυφθούν άμεσα και δωρεάν οι πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών του νησιού μας σε εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση από το κράτος, να μη μείνει κανένα παιδί πίσω ζητά η Ένωση Γονέων των Μαθητών του νησιού μας.

Ταυτόχρονα σε σχετική  ανακοίνωση επισημαίνονται τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ήταν γνωστό στους πάντες ότι θα ακολουθούσε δεύτερο κύμα πανδημίας πιο επιθετικό, ήδη από το καλοκαίρι προειδοποιούσαν δημόσια πολλοί ειδικοί επιστήμονες. Ταυτόχρονα ήταν γνωστό ότι αν ξέφευγε η κατάσταση από τον έλεγχο, ότι θα έχουμε lockdown και κλείσιμο των σχολείων. Τώρα βέβαια η κυβέρνηση για να δικαιολογηθεί μας λέει ότι αιφνιδιάστηκε!

Επίσης ήταν γνωστά στο υπουργείο παιδείας τα αιτήματα των συλλόγων γονέων και των συλλόγων των εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα για πραγματική και ουσιαστική τεχνολογική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Τα αιτήματα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα : αναβάθμιση του πανελλήνιου σχολικού δικτύου,tablet ή laptop σε όλα τα παιδιά δωρεάν και σύνδεση internet με καλή ταχύτητα σε όλα τα παιδιά δωρεάν.

Τα παραπάνω αιτήματα που υιοθετεί και η ένωση μας, αφορούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία στην σημερινή δύσκολη περίοδο.

Η κυβέρνηση όμως αντί να διασφαλίσει αυτή την ισότιμη πρόσβαση που είναι υποχρέωση της, κοροϊδεύει την σχολική κοινότητα και ειδικά τις οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες. Οι δημόσιες απαντήσεις που έδωσαν αυτές τις ημέρες κυβερνητικά στελέχη σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση από μια μικρή οθόνη κινητού τηλεφώνου ή από το σταθερό μας εξοργίζουν!

Μάλιστα την ίδια ώρα που το υπουργείο παιδείας δεν έχει εξασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές διαθέτουν τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα για τηλεκπαίδευση, βάζει απουσίες σε μαθητές γυμνασίου, λυκείου ακόμα και δημοτικού. Στην ουσία με αυτό το μέτρο τιμωρεί τα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών.

Σήμερα αρκετοί εργαζόμενοι δουλεύουν με τηλεργασία και κάποιοι έχουν δύο ή και περισσότερα παιδιά μαθητές. Αναγκάζονται λοιπόν όλες αυτές οι οικογένειες, όσες το αντέξουν, να επωμιστούν το κόστος τόσων υπολογιστών.

Ταυτόχρονα στο νησί μας υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που δεν γνωρίζουν αν θα έχουν την δυνατότητα να καλύψουν διατροφικές ανάγκες, αν θα μπορούν να πληρώσουν την ΔΕΗ. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μπορούν να αγοράσουν υπολογιστές και να πληρώνουν σύνδεση internet; Που ζουν τελικά η κυβέρνηση και τα τοπικά της στελέχη στο νησί, μήπως ζουν σε άλλο πλανήτη;

Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα και δωρεάν οι πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών του νησιού μας σε εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευσηαπό το κράτος, να μη μείνει κανένα παιδί πίσω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *