Με τηλεδιάσκεψη και σε σχετικά καλό κλίμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Με τον τρόπο διαχείρισης της  πανδημίας ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος  Ρόδου κ.Αντώνης Καμπουράκης σήμερα.

«Oφείλω να πω ότι με τη συναίνεση τον πολιτών διαφυλάξαμε την δημοσία υγεία κρατώντας τον αριθμό των  κρουσμάτων χαμηλά. Αυτό έγινε με μεγάλες θυσίες. Πρέπει  να προσέξουμε πάρα πολύ γιατί καμία  υπερβολή για την προστασία της υγείας   δεν είναι ανούσια και μάταιη για την αποφυγή των κακών», τόνισε.

Για  τον τουρισμό ο δήμαρχος Ρόδου κ . Αντώνης Καμπουράκης υπογράμμισε

«Έχει τελειώσει ο τουρισμός και μπαίνουμε στην αρχή του τούνελ  και στις   πολύ δύσκολες καταστάσεις αρχίζουμε  να βιώνουμε.  Να ζητήσω να είμαστε ενωμένοι να στέλνουμε το μήνυμα ότι θέλει πολύ προσοχή.  Και στην καθημερινότητα μας  όλοι να προσέχουμε . Να δώσουμε το παράδειγμα. Χειριστήκαμε το θέμα του κορονοιού  πολύ καλά  και αποφύγαμε το σφράγισμα το οικονομικό  της Ρόδου . Δεν έχω πεισθεί πως οι επόμενοι μήνες θα είναι εύκολοι μπορεί  να είναι ανηφορικός ο δρόμος».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στην πρόταση να εγκριθεί από τα μέλη του σώματος να υπάρχουν διαφορετικοί λογαριασμοί του Δήμου στις συστημικές τράπεζες.

«Πιστεύοντας στη συνέχεια στη διοίκηση θελήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό ότι θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος τον τόπο μας. Οι παρατηρήσεις για τις χρήσεις 16 και 17 τις διαχειρίστηκε ο Δήμος Ρόδου. Αρχίζει να κλείνει αυτή η ιστορία που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περιπέτεια. Δεν δέχομαι την ώρα που είσαι υπόλογος να μην έχεις γνώση τι συμβαίνει. Ζήτησα από τις τράπεζες να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξουν λογαριασμοί . Να μην γίνονται οι συναλλαγές από ένα λογαριασμό  θέλουμε. Υπήρχε ένας στην Εθνική από τον  οποίο καλύπτονταν όλες οι ανάγκες. Είπαμε να ανοίξουμε λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες ακατάσχετους με σκοπό ο καθένας. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι  θα λαμβάνουν ένα extre με τις κινήσεις του δήμου», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Στη συνέχεια το  λόγο η πήρε ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Χατζηδιάκος που  εξέφρασε ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοιού. “Μπορεί να τα πήγαμε καλά αλλά θέλει περισσότερη προσοχή καθώς τα κρούσματα αυξάνονται”, τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος μεταξύ άλλων.

Ωστόσο για το θέμα που αφορά το άνοιγμα διαφορετικών λογαριασμών στις τράπεζες η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ψήφισε παρών όπως και η Λαική Συσπείρωση.

“Θα ψηφίσουμε παρόν. Ζητούμε εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας που να αιτιολογεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών”, τόνισε ο  τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών μέλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Δώρος Κωνσταντίνου για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα.  Το ύψος του τεχνικού προγράμματος φθάνει στα 24.253.000 ευρώ.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι φιλόδοξο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.Δεν θα σταματήσουμε εδώ θα στραφούμε και σε άλλα προγράμματα για την άντληση πόρων. Δεν μου άρεσαν τα μεγάλα λόγια ποτέ .  Με επιμονή θα τα καταφέρουμε», τόνισε

Στο τεχνικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δράκος υπογραμμίζοντας πως για την σύνταξη του δαπανήθηκαν πολλές ώρες από τα στελέχη του δήμου και τους αυτοδιοικητικούς που έχουν την ευθύνη.

«Ρεαλιστικό υλοποιήσιμο. Μπορεί  να εφαρμοσθεί άμεσα. Διέπεται από τις αρχές της ισότητας. Λαμβάνει υπόψη όλα τα  επιμέρους προβλήματα και τις προτάσεις των δημοτικών ενοτήτων’, τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός

Ο  Φώτης Χατζηδιάκος

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος που αναφέρθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

«Διαφωνώ με τον όρο φιλόδοξο για το Τεχνικό Πρόγραμμα.  Συμφωνώ με το υλοποιήσιμο καθώς αφορά  στην εποχή του κορονοιού των χαμηλών επιδόσεων Στο περισσότερο μέρος η παράταξη ψηφίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα. Από τα 85 συνεχιζόμενα τα 50 ήταν  από την προηγούμενη θητεία. Τα υπόλοιπα 35 που θεωρούνται ως συνεχιζόμενα είναι πρόσφατα. Αφορούν τις πλημμύρες του 2019 και άλλα .Δυστυχώς είναι χωρίς  όραμα και χωρίς εμβληματικά έργα ο προυπολογισμός. Με εξέπληξε ότι έχουν εμφανιστεί έργα ως συνεχιζόμενα τα οποία  που δεν έχουν διαθέσιμο ένα ευρώ», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως σε άλλες δημοτικές ενότητες έχουν  ενταχθεί αρκετά έργα και σε  άλλες με λίγα.

Ως παραδείγματα με λίγα έργα οι δημοτικές ενότητες Νότιας Ρόδου και Ιαλυσού όπως είπε.  Ως περιοχή με πολλά έργα ανέφερε αυτή του Φαληρακίου.

«Δεν υπάρχει ισοκατανομή κονδυλίων για έργα σε όλο το νησί», τόνισε.

Μνεία έκανε και στα αντιπλημμυρικά έργα που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Για τη Μεσαιωνική Πόλη τόνισε:

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα πρέπει να είναι αντιστοίχηση στον προϋπολογισμέ. Δεν βάζουμε έργα που είναι κατά φαντασία  στο πρόγραμμα, Μακάρι η αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου να ενταχθεί στο πρόγραμμα Α Τρίτσης»

Αναφορά έκανε και στην προγραμματική σύμβαση για  την Μεσαιωνική Πόλη.

«Αυτά που μπήκαν μέσα είναι εικονική πραγματικότητα. Χωρίς γρήματα τι να γίνει; Δεν μπορεί να δίνουμε  κωδικούς για έργα χωρίς πόρους», τόνισε ο τέως δήμαρχος.

Διαφώνησε  ο κ. Χατζηδιάκος και με τα κονδύλια δηλαδή τα 2.500.000  για τη Νέα Αγορά γιατί όπως είπε η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προχωρήσει σε πρόταση για αξιοποίηση σε συνεργασία με ιδιώτη.

Η απάντηση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη

Στην τοποθέτηση ο δήμαρχος απάντησε  στον κ. Χατζηδιάκο τα ακόλουθα:

Είναι οι πιο ειλικρινείς αποτυπώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δεν συμφωνώ με την άποψη για κατά φαντασία έργα.  Θα δείξει αν είμαστε πλαστογράφοι  του μέλλοντος. Έχω αντιμετωπίσει πλαστογραφημένα  στοιχεία αδιανόητα απαράδεκτα και όχι σωστά νομικά. 80 έργα μεταφέρονταν από ένα Τεχνικό Πρόγραμμα σε άλλο ενώ δεν είχαν αρχίσει καν. Ήταν ανύπαρκτα.  Δεν είναι για κατά φαντασία έργα. Ήταν κομμένα τα ξεχειλωμένα. Θα είμαστε ακριβείς σε όσα δηλώνουμε. Μιλώ για ακριβή αποτύπωση για τα έργα που προγραμματίζουμε. Αναφέρουμε μόνο πραγματικά συνεχιζόμενα έργα και όχι κατά δήλωση συνεχιζόμενα. Για τα δημοτικά λουτρά ο σύμβουλος του δημάρχου είχε  μελετήσει πέντε έργα που θα προχωρούσαν με ιδιώτες. Είναι δυνατόν σύμβουλος του δημάρχου να είναι σύμβουλος επιχείρησης που δόθηκε για εκμετάλλευση;  Είχα πει τότε πως είναι δύσκολο να  πάρει ιδιώτης το χαμάμ για χρήματα που δίνονταν και να έπαιρνε και έσοδα ο Δήμος.  Τα Δημοτικά Λουτρά είναι κάτι που το χρειαζόμαστε ως προορισμός. Η υπουργός Πολιτισμού  κ. Μενδώνη έχει έρθει πολλές φορές σε επικοινωνία μαζί  μας  για να περιλαμβάνει η προγραμματική σύμβαση  τα έργα που πρέπει  για τη Μεσαιωνική Πόλη με ορίζοντα το 2040 . Οι δικές μας προτάσεις έχουν δοθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. Μην ξεγελαστεί κανείς και  νομίζει πως είναι η συνέχεια του  χθες. Είναι τα εγκαίνια μιας νέας διαχείρισης του Δήμου που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όσοι τώρα την περιγελούν. Ο νόμος θα τηρείται με ευλάβεια ενώ θα σεβόμαστε τους πολίτες και όσα πληρώνουν.  Η πρόταση μας εδράζεται σε τιμή της εμπιστοσύνης του Ροδιακού Λαού μέσα από την κάλπη του 2019».

Α Καμπουράκης: Το Εθνικό Θέατρο θα λειτουργήσει ή αρέσει ή όχι !

Την  άποψη ότι το Εθνικό Θέατρο θα λειτουργήσει πριν από τις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης απαντώντας στον κ. Χατζηδιάκο.

“Το τεχνικό  πρόγραμμα περιλαμβάνει πόρους ύψους 2.560.000 για συντηρήσεις και επισκευές για τα  σχολεία. Για  το Εθνικό Πρόγραμμα αρέσει ή δεν αρέσει θα έχει υποδεχθεί Ροδίτη πριν από τις επόμενες εκλογές! Μη θυμίσω την τραγική ιστορία με τις μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις  τους που είχαν στοιχίσει 10 εκατομμύρια ευρώ.  Το εμπιστευτικό εκείνο έγγραφο αυτό ανέφερε. Το Εθνικό Θέατρο πρέπει να λειτουργήσει πριν από τις επόμενες εκλογές.  Το Τεχνικό Πρόγραμμα απευθύνεται την καθημερινότητα και στο μέλλον Κάνει πεζοδρόμια. Χαϊδεύει αυτούς πληγώσαμε και υπέστησαν την αδιαφορία του Δήμου . Είμαστε υποχρεωμένοι να στολίσουμε την πόλη για να δώσουμε παρηγοριά στον πολίτη είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Περιλαμβάνει την καλύτερη σημερινή πρόθεση να γίνουν έργα που εδράζονται σε πραγματικά στοιχεία. Είναι ένα πρόγραμμα που προσπάθεια να βοηθήσει τη Ρόδο τις γειτονιές και ταυτόχρονα να προχωρήσει τη Ρόδο μπροστά. Είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά”, τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δώρου Κωνσταντίνου που επιχείρησε να ψέξει τον κ. Χατζηδιάκο.

Στον αντιδήμαρχο απάντησε ο τέως δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος που επανέλαβε την άποψη  πως έχει  δοθεί μεγάλη έμφαση και πόροι στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας  σε αντίθεση με άλλες περιοχές του νησιού . Τόνισε δεν πως έχει ξεκινήσει την καριέρα του με το δικηγορικό του γραφείο και δεν ψάχνει για πολιτική καριέρα κάτι.Απάντησε και στο επιχείρημα του δημάρχου για σύμβουλο του.

« Οι προσεισμικοί έλεγχο είναι κάτι που έχουμε βάλει πολλές φορές για τα δημοτικά σχολεία και τα δημόσια κτίρια. Από το 2007 δεν έχει προχωρήσει κάτι σήμερα», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τάκης Πότσος που έκανε αναφορά και σε έργα αποχέτευσης σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού.

Ο κ.Πότσος αναφέρθηκε και στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα πρέπει να γίνουν και να λύσουν οριστικά προβλήματα.

Στην συνέχεια το  λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός που υπεραμύνθηκε της φιλοσοφίας του Τεχνικού Προγράμματος.

Στ. Δράκος: Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι η πόρτα που ανοίγει στο μέλλον

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος  Δράκος απάντησε σε όσα έχουν αναφερθεί ως επικρίσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα  του Δήμου για το έτος 2021.

«Είμαστε οραματιστές  Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου  το όραμα μας ήταν η καλύτερη Ρόδος και η επίλυση των προβλημάτων.  Παρατήρησα και εγώ  τα συνεχιζόμενα έργα που αναφέρονταν κάθε φορά και μεταφέρονταν από Τεχνικό Πρόγραμμα σε Τεχνικό Πρόγραμμα κάθε χρόνο.  Σε ότι αφορά το Εθνικό θέατρο παρουσιάστηκε ομάδα συμπολιτών μας  που προσπαθούν να μουτζουρώσουν τη λάμψη του έργου που πάει να γίνει.  Το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν το μέλλον του τόπου.Και αυτό το έργο όπως και άλλα η δημοτική αρχή τα διεκδικεί από την αρχή της θητείας της.  Θα αναφερθώ αναλυτικά αύριο για τη Νέα Αγορά και τα δημοτικά Λουτρά. Η δημοτική αρχή θα υλοποιήσει  και αυτά τα έργα», τόνισε ο κ. Δράκος.

Ιδιαίτερα  σκληρός στην τοποθέτηση του ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δώρος Κωνσταντίνου με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Χατζηδιάκος περί επαγγελμάτων.

Απαντήσεις σε όσα θέματα τέθηκαν και αφορούσαν τη ΔΕΥΑΡ για τους Βιολογικούς έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας. Τόνισε δε πως από τους 12 βιολογικούς οι 11 ή δεν είχαν ή έχασαν τις περιβαλλοντικές μελέτες τους.

«Ο βιολογικός στην Κρεμαστή δεν διαθέτει  περιβαλλοντική αδειοδότηση και κακώς λειτουργεί. Το πρόβλημα δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα και ευελπιστούμε στη λύση του προβλήματος. Ολοκληρώνεται η μελέτη για τους βιολογικούς στην δημοτική ενότητα Πεταλουδών.  Σε λίγες ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα με τον υποθαλάσσιο αγωγό. Το πρόβλημα με τους βιολογικούς δεν λύνεται από τη μια ημέρα στην άλλη. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό και θα δρομολογήσουμε λύσεις» τόνισε.

Ακολούθως  το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης που αναφέρθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα έργα που γίνονται στα σχολεία του νησιού μας.

“Φτιάχνουμε από την αρχή οκτώ παιδικούς σταθμούς από την αρχή. Εμείς δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία. Πρέπει να προχωρήσουμε και τα ΣΔΙΤ για να γίνουν πιο γρήγορα τα έργα όσο και αν δεν μας αρέσουν. Στα σχολεία υπάρχουν 300 καθαρίστριες. Ας ενωθούμε όλοι στο θέμα των σχολείων. Είναι σημαντικό να δούμε νέα σχολικά κτήρια στην τόπο μας”, τόνισε ο αντιδήμαρχος  κ. Καρίκης.

Κλείνοντας τη συζήτηση του θέματος  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης είπε:

«Η δική μου προσέγγιση είναι δίκαιη. Μόνο στα λόγια ο Δήμος  Ρόδου είναι ένας.  Χθες πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή  το θέμα των δημοτικών τελών. Και καλά ξέρω τα πράγματα και έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Στα ανταποδοτικά τέλη η δημοτική κοινότητα Καλλιθέας συνεισφέρει  2 εκατομμύρια ευρώ στο δήμο . Το ίδιο και η δημοτική κοινότητα Ιαλυσού. Πρέπει να μην  τα ανάλογα έργα; Να μην αναφερθώ στην Κάμειρο που την μπερδέψαμε με την Εκάλη μάλλον.  Δεν καταλαβαίνω γιατί στο επαγγελματικό τιμολόγιο πληρώνει τόσα πολλά;Γιατί αυτοί που τροφοδοτούσε με νερό  όλο το Αιγαίο για να πω και την Ελλάδα. Ο κ. Χατζηδιάκος γνωρίζει για τη μεταφορά νερού από την Κάλαθο με υδροφόρα πλοία. Είναι δυνατό να ζητούμε τόσα πολλά χρήματα από τέλη από την Κάλαθο 1,6 ανά τμ χρέωση; Και αυτό να είναι δέκα χρόνια στα τιμολόγια της Ρόδου; Ας μη μιλάμε στο σπίτι του κρεμασμένου με σχοινί.  Είναι πολλά αυτά που  πρέπει να σκεφθούμε και να συζητήσουμε.  Πρέπει να αναζητούμε λύσεις  ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να καταρτίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που να είναι φιλόδοξο αλλά και ανταποδοτικό στους πολίτες που τόσα έχουν προσφέρει στο δημοτικό κορβανά. Ξεκινήσαμε να αναζητούμε την πρόταση που θα κάνουμε για το πώς θα πρέπει ο κατ όνομα ενιαίος Δήμος Ρόδου να είναι ενιαίος και ως προς αυτά που δίνει  στον πολίτη. Τα στοιχεία τα έχουμε επεξεργαστεί με μεγάλη προσοχή.  Δίνουν πολλά χρήματα αξίζουν  περισσότερα έργα. Ο Δήμος οφείλει να ανταποδίδει με έργα στους πολίτες που πληρώνουν αυτά που τους ζητά».

Τελικά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2021 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τ. Καμπούρης,  αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει κατατεθεί και αφορά τη μείωση των δημοτικών τέλων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ακολούθως ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης αναφέρθηκε με επιχειρήματα στους  λόγους που τον οδήγησαν στο να καταθέσει πρόταση για  μείωση των δημοτικών τελών .

«Είναι σκληρό να είναι κανείς στη θέση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Η στιγμή είναι τραγικά κακή. Όσο και να θες να βοηθήσεις δεν μπορείς να βοηθήσεις όσο χρειάζεται εκείνος που δεν έχει εισόδημα και φαγητό. Καλώς ή κακώς υπάρχει μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Εφόσον ο τομέας έχει πέσει δημιουργήθηκε πρόβλημα στην  επιβίωση των εργαζομένων. Θα περίμενα κ. Πότσο υποστήριξη σας για την πρόταση που έχουμε καταθέσει και περιλαμβάνει μειώσεις τιμών και το ειδικό μειωμένο  τιμολόγιο για τις περιοχές που είναι στην ειδική ζώνη.  Φθάνει και οι πολίτες εκεί να προσέχουν το περιβάλλον  και να μην προβαίνουν σε αυθαίρετες κατασκευές. Στη μελέτη μας για τα ανταποδοτικά τέλη θα υπάρχουν λεπτομέρειες για τα οικήματα που κατοικούνται κανονικά και τα άλλα που έχουν να κάνουν με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.  Οι μειώσεις μας δεν είναι μειώσεις που αφορούν τον κορονοϊό και δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. Θα αφορούν πάντα τα συμφέροντα των πολιτών. Εδώ είμαστε για να υπηρετήσουμε πραγματικά και όχι εικονικά.  Ήρθαμε για να υπηρετήσουμε το Ροδίτη και την ψήφο που μας έδωσε.  Το νέο τιμολόγιο είναι λαικό συμβόλαιο ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο για τον κόσμο. Αποτελεί δέσμευση ότι θα χρεώνουμε το Ροδίτη όπως πρέπει»,  τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.

Θα υπάρξουν ρυθμίσεις  είπε ο κ. Καμπουράκης και για τους εκμισθωτές των σχολικών κυλικείων που πάλι είναι σε δεινή θέση.  Μίλησε  και για την προσπάθεια να έχουν οι μαθητές των νησιών ένα δεκατιανό.

«Ζούμε συνθήκες πολέμου και πρέπει να έχουμε τα αυτιά ανοικτά για να ακούσουμε τον πόνο της κοινωνίας», τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *