FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

21 κρούσματα κοροναϊού στην Πάτμο από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, ανακοίνωση του Δήμου !

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας  για ένα  μικρό νησί όπως η Πάτμος. Και αυτό γιατί όπως δήλωσε στο Notos News ο δήμαρχος του νησιού κ. Λευτέρης Πέντες από την περασμένη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 21 κρούσματα στο νησί.

Από αυτά τα επτά καταγράφηκαν από την  Πέμπτη μέχρι και χθες 15 Νοεμβρίου. Μόνο σήμερα έχουν καταγραφεί 14  κρούσματα στο νησί μετά από τεστ που έγιναν. Τα στοιχεία αυτά, θα αναρτηθούν από τον ΕΟΔΥ τις επόμενες ημέρες καθώς δεν έχουν περιληφθεί στις σημερινές ανακοινώσεις.
Η δημοτική αρχή προέβη σε ανακοίνωση συνιστώντας ψυχραιμία στους κατοίκους ενώ έχει ζητήσει την παρέμβαση του ΕΟΔΥ για άμεση αποστολή και εγκατάσταση κλιμακίου μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί . Επίσης  όπως είπε ο  κ. Πέντες έχει ενημερώσει τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα τους βουλευτές και την αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χ Γιασιράνη

«Ευτυχώς που ο δήμος Πάτμου μερίμνησε να αγοράσει μοριακό αναλυτή. Επίσης  ευτύχημα είναι που μας βοήθησε η Περιφέρεια Ν Αιγαίου με την προμήθεια υλικών», δήλωσε ο κ Πέντες.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πρώτο θέμα όμως γίνεται λόγος για πάρτι που έγινε στο νησί και  φαίνεται  πως έγινε η αιτία διάδοσης του ιού.

Σε συνέχεια της ενημέρωσής  της Δημοτικής Αρχής Πάτμου  για την εξέλιξη της πανδημίας ανακοινώθηκαν  τα εξής:

Σήμερα, 16/11/2020, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ, τα οποία αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της επιδείνωσης της πανδημίας στο νησί μας. Εκ των πραγμάτων διαπιστώνουμε ότι ο ιός έχει εισχωρήσει στην τοπική μας κοινωνία για τα καλά. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Αντιθέτως, είναι απαραίτητο να μείνουμε ψύχραιμοι και πολύ περισσότερο να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης.

Κρίνεται αναγκαίο να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν προσβληθεί από τον ιό και να τους ευχηθούμε καλή ανάρρωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καθένας μας θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση τους.

Επίσης, πληροφορούμε ότι σήμερα συνυπογράψαμε εκ νέου με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Αντώνη Γαμπιέρη,  αίτημα προς τον ΕΟΔΥ για άμεση αποστολή και εγκατάσταση κλιμακίου μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με νέο έγγραφο μας, σήμερα, απαιτούμε την έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, διαφορετικά θα πρέπει να μας εκχωρηθεί το δικαίωμα να το πράττουμε υπεύθυνα εμείς, ως Δήμος.

Σε κάθε περίπτωση, τηρούμε περισσότερο από ποτέ τα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *