ΜέΡΑ25: Άμεση πρόσληψη εντατικολόγων στο Γ.Ν.Ρόδου, αν όχι τώρα πότε;

Με νέα ερώτηση επανέρχεται στη Βουλή το ΜεΡΑ 25 ζητώντας για άλλη μια φορά να προσληφθούν εντατικολόγοι στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Το ΜέΡΑ 25 επικαλείται τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί στα τοπικά  ΜΜΕ και προσφάτως στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Βασίλης Κινούς, πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και διευθυντής της ΜΕΘ  ζητώντας λύση στο πρόβλημα και κυρίως προσλήψεις εντατικολόγων στο ΓΝΡ.

Αναλυτικά στο κείμενο του ΜέΡΑ 25 αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μετά την σχετική ερώτηση που καταθέσαμε ως ΜέΡΑ25 στις 14/7/2020,όπου μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση επανερχόμαστε με νέα σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.

Ενώ τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση πανελληνίως με αποτέλεσμα να διανύουμε το δεύτερο lockdown που βυθίζει την οικονομία της χώρας μας η κυβέρνηση επικαλείται από την μια την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και από την άλλη το ΕΣΥ είναι υποστελεχωμένο ιδιαίτερα στα νησιά μας.Για τον λόγο αυτό έστω και την ύστατη στιγμή ζητάμε από τον υπουργό να θωρακίσει το Γ.Ν.Ρόδου με εντατικολόγους.

Αναλυτικά παρακάτω η σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: «Σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη εντατικολόγων στο Γ.Ν. Ρόδου»

 

Σε συνέχεια της από 14/7/2020 ερώτησής μου με θέμα «Τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου» (Α.Π. 8239) ενημερωνόμαστε πως ο κ Βασίλης Κινούς, πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και διευθυντής της ΜΕΘ με δηλώσεις του την Παρασκευή 13/11/2020 επανέφερε το σοβαρό θέμα της έλλειψης εντατικολόγων που υπάρχει στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερωνόμαστε, δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου: «Σήμερα στη ΜΕΘ υπηρετούν 4 εντατικολόγοι και 10 νοσηλευτές. […] αν χρειαστεί ασθενείς με κορονοϊό να διασωληνωθούν, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής τους από εντατικολόγους γιατί δεν επαρκούν […] υπάρχει μια προκήρυξη για τρεις θέσεις αλλά μάλλον θα αποβεί άγονη. Πρέπει να επαναπροκηρυχθούν άμεσα αυτές οι θέσεις και να δοθούν επιπλέον κίνητρα για να δεχτούν γιατροί για να έρθουν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Μέχρι να καλυφθούν οι εν λόγω θέσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος μια λύση θα ήταν η αναγκαστική απόσπαση εξειδικευμένου προσωπικού ή η άμεση διακομιδή των ασθενών σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας που θα έχει ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ για να δεχθεί τέτοιου είδους περιστατικά».

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το Ε.Σ.Υ.,

                                                     

                                                      Ερωτάται ο κ Υπουργός:

 

  1. Είναι ενήμερος για την κατάσταση στο Γ.Ν. Ρόδου;
  2. Αν ναι, ποια ακριβώς είναι η κατάσταση και πόσα κενά υπάρχουν;
  3. Από τις προσλήψεις που ανακοίνωσε πως θα γίνουν άμεσα, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, πόσες αφορούν σε εντατικολόγους;
  4. Συγκεκριμένα για το Γ.Ν. Ρόδου πόσοι εντατικολόγοι προβλέπεται να προσληφθούν;
  5. Γιατί δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις ήδη προκηρυγμένες θέσεις;
  6. Προβλέπεται να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος πλήρωσης των θέσεων;
  7. Δεδομένης της έλλειψης εντατικολόγων πού διακομίζονται τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ στο Γ.Ν. Ρόδου;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Φωτεινή Μπακαδήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *