Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την 47η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε  ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Νοτίου Συγκροτήματος του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρει τα ακόλουθα:

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, αποτελεί κάθε χρόνο αφορμή για να αναλογιστούμε όλοι μας ότι η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Η προστασία της, απαιτεί διαρκή εγρήγορση και καθημερινό αγώνα. Μια καθημερινή υποχρέωση όλων μας, να υπερασπιστούμε την ισότητα, την ισονομία, την ελευθερία λόγου, το δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών σε κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές, ευκαιρίες.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, για κάποιους είναι δικαιολογία μέσω προκλήσεων και αντιπαραθέσεων να προφασιστούν ότι είναι περισσότερο πατριώτες, περισσότερο δημοκράτες, περισσότερο προοδευτικοί, περισσότερο …. κάτι/οτιδήποτε.

Το αληθινό μήνυμα όσων αγωνίστηκαν και υπέφεραν την επταετία που η πατρίδα μας ήταν στο γύψο, ηχεί ως διαρκές κοινωνικό ξυπνητήρι για να μην εφησυχάσουμε. Παραμένουμε ενεργοί, στις επάλξεις νέων πολιτικών αγώνων, για να προστατέψουμε κοινωνικά κεκτημένα, δημοκρατικά αξιώματα, προσωπικές ελευθερίες. Δεν απαντάμε στα κελεύσματα όσων με τεχνάσματα απλώς καπηλεύονται εθνικά ορόσημα και σύμβολα.

Αυτή η χρονιά είναι τόσο διαφορετική, αλλά η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε είναι η ίδια. Η ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης, συμπαράστασης στον πλησίον μας, προστασίας της κοινωνικής ειρήνης, υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών, προάσπισης της δημοκρατίας μας, είναι το χρέος τιμής που μας βαραίνει όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *