FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Στη στερέωση των ετοιμόρροπων ακινήτων στην Π. Πόλη προχωρά ο Δήμος!

Την βούληση της δημοτικής αρχής, για να προχωρήσουν μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, εξέφρασε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανος Δράκος.

Ο κ. Δράκος μίλησε για την Προγραμματική Σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης, για την Ροδιακή Έπαυλη, την μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και για τα ετοιμόρροπα κτήρια που αναλαμβάνει ο Δήμος Ρόδου με στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της φετινής σεζόν ο κ. Δράκος τόνισε πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η κίνηση ήταν  μειωμένη αλλά ωστόσο το θετικό ήταν πως ο τουρισμός  άνοιξε.

Σε ότι αφορά την Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη ο κ. Δράκος τόνισε πως η δημοτική αρχή τελεί σε αναμονή του τελικού κειμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ότι αφορά τα έργα είναι όπως τόνισε σε εξέλιξη  τα συνεχιζόμενα ενώ τα νέα θα περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα που θα κατατεθεί  προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε όμως και στην πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου να προβεί στην στήριξη στερέωση των κτιρίων που είναι ετοιμόρροπα στη Μεσαιωνική Πόλη.

Μπορεί να μην είναι αρμοδιότητα του Δήμου καθώς πολλά είτε ανήκουν στο ΤΑΠΑ ή σε ιδιώτες όπως τόνισε ο κ. Δράκος αλλά θα γίνουν οι εργασίες στερέωσης των ακινήτων  αυτών προκειμένου να μην αποτελούν απειλή για  κανένα.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στη Ροδιακή Έπαυλη συνεχίζονται ενώ θα γίνει και το έργο που αφορά τον ευπρεπισμό του χώρου πρασίνου που περιβάλλει το ακίνητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *