Κριτική στην κυβέρνηση από το Νεκτάριο Σαντορινιό

Συνέντευξη παραχώρησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός,στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Ρόδου και στην δημοσιογράφο Μαριέττα Γαβριλιώτη.Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολίασε τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την ανεπαρκή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και το κόστος που αυτή έχει στα πεδία της Υγείας, της Εργασίας, της Παιδείας και της Οικονομίας. Επιπλέον ανέλυσε τις παρεμβάσεις που έχει κάνει για τους Εποχικούς Εργαζόμενους αλλά και για το Αρχαίο Στάδιο και το Εθνικό Θέατρο.

https://www.youtube.com/watch?v=gBRNIkBycu0

 

  • Άκυρη η πρώτη μέρα Τηλεκπαίδευσης, αν και η Κυβέρνηση είχε 8 μήνες για να την προετοιμάσει

«Στην Ελλάδα του 2020,και με 8 μήνες δυνατότητας προετοιμασίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, είναι τραγικό να γίνεταιέκκληση από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να μην «φορτώνεται» το διαδίκτυο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι πλατφόρμεςΤηλεκπαίδευσης του Παιδείας, οι οποίες και τελικά έπεσαν, μετά από μία ώρα μαθήματος».

«Παράλληλα, στη Σύμβαση που το Υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει με την CISCO (Webex,υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, καθηγητών και μαθητών, μιας και όπως αναφέρεται, η εταιρεία μπορεί να κρατάει τα προσωπικά τους στοιχεία για 7 χρόνια για εμπορικούς λόγους».

  • Σειρά πολιτικών λαθών της Κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα στο να είναι πρωταθλητής σε κρούσματα στην Ευρώπη

«Είμαστε οι αρνητικοί «πρωταθλητές», ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με την τεράστια αύξηση των ποσοστών κρουσμάτων και θνησιμότητας, ενώ πανευρωπαϊκά είμαστε οι 6οι τελευταίοι σε διενέργεια τεστ».

«Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τα θέματα της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Οικονομίας, θα πρέπει να διδάσκεται ως μάθημα με τίτλο: «Αυτά που δεν πρέπει να κάνετε, όταν προσπαθείτε να κυβερνήσετε».

«Τον Σεπτέμβρη του 2019 το προσωπικό στο ΕΣΥ ήταν 100.338 και φέτος τον Σεπτέμβρη είναι 94.424. Μας κοροϊδεύουν τόσο καιρό ότι δήθεν ενισχύουντο Δημόσια Σύστημα Υγείας, όταν σε αυτό εργάζονται 6.000 λιγότεροι. Στον Τουρισμό, έμπειροι φορείς επισταμένως ζητούσαν, ήδη από την αρχή της τουριστικής σεζόν, να είναι υποχρεωτικό το τεστ 72 ωρών για τους επισκέπτες σε όλες τις πύλες εισόδου- κάτι που η Κύπρος, για παράδειγμα το είχε θέσει ως προαπαιτούμενο-, και η Κυβέρνηση μας έλεγε να μην ανησυχούμε. Ενώ,τώρα ο κ.Χαρδαλιάςανακοινώνει ως απαραίτητο το τεστ 48 ωρών για την είσοδο στη χώρα. Επίσης,οι Δημόσιες Συγκοινωνίες,ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λειτουργούν με λιγότερα δρομολόγια, σε σχέση με την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα τον τεράστιο συνωστισμό. Είναι πια εμφανές ότι η Κυβέρνηση επένδυσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητά έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να συνεχίζει να αντιμετωπίζει με ψέματα επικοινωνιακού χαρακτήρα την έκρηξη της πανδημίας. Το ζητούμενο είναι να διορθωθούν τα λάθη που, κατά συρροή, έχουν γίνει. Για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως επίσης ζήτησε να υπάρξει Υπουργός Υγείας, κοινής αποδοχής, θεωρώντας ότι ένας γνώστης των ζητημάτων της Δημόσιας Υγείας που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, θα μπορέσει να αποδώσει ορθά στις παρούσες κρίσιμες συνθήκες».

  • Με πρωτοβουλία μου,ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει Ερώτηση για την προστασία των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων που παραμένουν ακάλυπτοι

«Αυτή τη στιγμή, στη Ρόδο, περίπου 19.000 εποχικοί εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης και παραμένουν χωρίς την ελάχιστη κάλυψή τους από κάποιο βοήθημα. Την Τρίτη καταθέτουμε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας, δίνοντας τρεις διαφορετικές προτάσεις για την κάλυψη όλων των εποχικών εργαζομένων: Η μία αφορά στη πρόταση που έχει ήδη ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για όλα τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί, έτσι ώστε να λάβουν επίδομα έκτακτης ανάγκης. Αυτό για μια τετραμελή, για παράδειγμα οικογένεια σημαίνει 800€ (400€ και 200€ που αντιστοιχούν στον πρώτο και δεύτερο ενήλικο,και 100 ευρώ για κάθε παιδί). Οι άλλες δύο προτάσεις αφορούν στηναναγνώριση όλων των εποχικά εργαζόμενων, με την αναδρομική ένταξή τους στο καθεστώς αναστολής εργασίας. Αυτό μπορεί να υπολογιστεί, είτε με το αν έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ενσήμων, μέχρι πέρσι, εντός της τουριστικής περιόδου, είτε με την απόδειξη ότι ο μεγαλύτερος τζίρος των επιχειρήσεων, στις οποίες δούλευαν, έγινε στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

  • Για την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στην Ερώτηση του Ν. Σαντορινιού για το Αρχαίο Στάδιο Ρόδου

«Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού στην Ερώτηση που έθεσα, αναφορικά με την μέχρι πρότινος ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην περιοχή του Αρχαίου Σταδίου Ρόδου, συμπεραίνω ότι όχι μόνο θα μπει αντίτιμο εισόδου αλλά θα περιοριστεί η πρόσβαση των κατοίκων του νησιού.Πρόκειται για μια απολύτως λανθασμένη απόφαση. Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος εισόδου για να διασφαλιστεί η προστασία του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, ακριβώς όπως γίνεται και σε άλλα παρόμοια μνημεία στη Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Θα είναι όμως σοβαρό πλήγμα αν οι πολίτες της Ρόδου χάσουν την ελεύθερη πρόσβαση στους ελάχιστους ανοιχτούς χώρους που παρέχουν τη δυνατότητα για άθληση, ηρεμία και αναψυχή».

  • Για την πρόσφατη Ερώτηση του Ν. Σαντορινιού για το μέλλον του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

«Αναμένουμε απαντήσεις στην Ερώτηση που κατέθεσα και αφορά στην τελική εφαρμογή των χρονοβόρων και εξειδικευμένων μελετών για την  συντήρηση και αναβάθμιση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Μετά την έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, εντός του 2018, ακολούθησε, το 2019, η αναζήτηση γιαχρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος Ι», μπορεί να εντάξει τέτοιου μεγέθους προϋπολογισμούς. Θυμίζω ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έργα της τάξης των 20 εκ. ευρώ στο νησί της Ρόδου, εντάχθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα. Μένει να απαντηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και από τον Δήμο Ρόδου, η απάντηση για τις εξελίξεις στο έργο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *