Άλλο ένα έργο της δημοτικής αρχής του Γιώργου Κυρίτση ξεκίνησε λέει η παράταξη «Δύναμη Αλλαγής»

Με αφορμή την έναρξη του έργου « Ανάπλαση τμήματος οδών στην Δ.Κ. Καρδάμαινας : Από πλατεία TAXI ως κεντρική πλατεία και τμήμα παραλιακής οδού ως παιδική χαρά”  Προϋπολογισμού: 178.500,00 €από την παράταξη Δύναμη Αλλαγής του κ. Γιώργου Κυρίτση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες άλλο ένα έργο της Δημοτικής Αρχής Κυρίτση.

Είναι το έργο: “Ανάπλαση τμήματος οδών στην Δ.Κ. Καρδάμαινας : Από πλατεία TAXI ως κεντρική πλατεία και τμήμα παραλιακής οδού ως παιδική χαρά”  Προϋπολογισμού: 178.500,00 € “.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πολίτες σε όλο το νησί που λένε: «ευτυχώς είχε δρομολογήσει έργα ο Κυρίτσης  και γίνεται κάτι γιατί βαρεθήκαμε τις ελιές και την ανυπαρξία της σημερινής δημοτικής αρχής».

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η ανάπλαση και ο ηλεκτροφωτισμός  από την πλατεία Ταξί έως την κεντρική πλατεία  και της  παραλιακής οδού έως την παιδική χαρά.

Η μελέτη ψηφίστηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018 και περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή νέων πεζοδρομίων πλάτους 1,2 μ. κατά μήκος του δρόμου και από τις δύο πλευρές της οδού και πλάτους έως 3,0 μ. περιμετρικά της πλατείας ταξί.
  • Ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας από πλατεία μέχρι ταξί και του υπόλοιπου τμήματος της παραλιακής μέχρι την παιδική χαρά.
  • Νέο δίκτυο ομβρίων με την τοποθέτηση φρεατίων και σωλήνων αποχέτευσης.
  • Νέοι ιστοί και φωτιστικά σώματα.
  • Πλακόστρωση πεζοδρομίων με βοτσαλόπλακες διαστάσεων 40x40x4 εκ. (χρώματος καφέ)
  • Τοποθέτηση κυβόλιθων από τσιμέντο χρώματος κόκκινου διαστάσεων 10x20x5 εκ. σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
  • Ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Νέα φυτά, δένδρα, θάμνοι και φυσικός χλοοτάπητας θα φυτευτούν στα υφιστάμενα παρτέρια και θα τοποθετηθούν καθιστικά και κάδοι απορριμμάτων περιμετρικά στην πλατεία.
  • Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης ταξί.

Για την ιστορία του έργου η διαδικασία διαγωνισμού του έργου ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου του 2019 με την κατακύρωση του έργου στην ανάδοχο εταιρία.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει  η σημερινή δημοτική αρχή ήταν να υπογράψει την σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο.

Γι΄αυτή την πολύ δύσκολη δουλειά έπρεπε να περάσουν δεκαπέντε (15) ολόκληροι μήνες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *