ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τι λέει ο Νίκος Γερονικόλας για την παράταση της σεζόν αλλά και τη συνεργασία της ΠΝΑΙ με την Jet2

Συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τον τουρισμό θέτει με ανακοίνωση του  στην περιφερειακή αρχή και προσωπικά στον Περιφερειάρχη  το μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Γερονικόλας.

Ο κ. Γερονικόλας αναφέρεται στην επανασύσταση της Επιτροπής Τουρισμού αίτημα που κατ επανάληψη έχει  υποβάλλει.

Το κυριότερο όμως θέτει ερωτήματα που αφορούν την χρηματοδότηση στην εταιρεία  jet2.

«Απαντήστε με ποια κριτήρια επιλέξατε συγκεκριμένη εταιρία  από τη Μεγ. Βρετανία η οποία είχε γνωστό πρόβλημα με τον  κορονωιό. Γιατί δεν συμπεριλάβατε εταιρείες  και από άλλες χώρες; Δεν θα μειωνόταν το πολιτικό και οικονομικό ρίσκο σε αυτή την περίπτωση.;»αναφέρει ο κ Γερονικόλας

Η ανακοίνωση του κ . Νίκου Γερονικόλα είναι η ακόλουθη:

Ήδη από την προεκλογική περίοδο η προσωπική μου θέση ως επιχειρηματίας και ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος μέχρι και σήμερα  ήταν και παραμένει σταθερή.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα νησιά χρειάζονται ένα στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Για το σκοπό αυτό έχω καταθέσει κατ’ επανάληψη δημόσια τις προτάσεις μου,  χωρίς ποτέ μέχρι στιγμής να αποτελέσουν για τον κ Χατζημάρκο αφορμή για ένα καλοπροαίρετο και παραγωγικό δημόσιο διάλογο.

Κεντρικός πυλώνας των διαχρονικών και πάγιων προτάσεων μου,  είναι η  επανασύσταση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας. 

Ένα όργανο που καταργήθηκε αφού πρώτα απαξιώθηκε συνειδητά.

Ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιούμαι στο τουριστικό κλάδο, θεωρώ απαραίτητες τις δράσεις προβολής με την προϋπόθεσή  ότι θα συνοδεύονται από πολιτική δέσμευση για συγκεκριμένους μετρήσιμους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους.

Αντίθετα ο κ Χατζημάρκος αποφεύγει να συν διαμορφώσει σε κλίμα συναίνεσης ένα κοινό πλάνο με καθορισμένους όχι μόνο τους πόρους και τις δράσεις αλλά και μετρήσιμους στόχους όπως π.χ. το [πάγιο πρόβλημα της εποχικότητας.  Αντίθετα  καταφεύγει σε ύβρεις, χαρακτηρισμούς και ψεύδη δια της έμμισθης αυλής του.

Όλα αυτά βέβαια για να κρύψει μία απλή αλήθεια. Αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι οποιαδήποτε αυτοδέσμευση για το αποτέλεσμα και τους ετήσιους στόχους στον τουρισμό. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για το γεγονός ότι συστηματικά αποφεύγει  την κατάρτιση ενός ουσιαστικου στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης και προβολής το οποίο θα επιλύει χρόνια προβλήματα.

Θέλει να διαγωνίζεται μόνος του, χωρίς κριτές και προκαθορισμένους στόχους ώστε όταν δεν φτάνει τον πήχη , να τον κατεβάζει κατά το δοκούν και στη συνέχεια να τον αποθεώνουν οι έμμισθοι δημοσιολογούντες κόλακες.

Μοναδικό κριτήριο από τα λιβανιστήρια,  είναι πόσα ξόδεψε τόσα χρόνια για την τουριστική προβολή και να μονοπωλεί το συνολικό αριθμό των αφίξεων. Αποκρύπτουν όμως ότι απλώς ευθυγραμμίζεται  στη συνολική στρατηγική της εκάστοτε κυβέρνησης και ότι η αριθμο- λαγνεία κρύβει τα ποιοτικά προβλήματα του μαζικού τουρισμού.

Εκ μέρους λοιπόν του συνόλου των συμπολιτών μας,  που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα προκαλώ τον ίδιο τον κ Χατζημάρκο να απαντήσει δημόσια και χωρίς περιστροφές:

1ον Εκ μέρους της αντιπολίτευσης, σε έκτακτη συνεδρίαση, ψηφίσαμε μαζί σας την χρηματοδότηση στην jet2 προειδοποιώντας όμως ότι επίκειται πιθανό lock down, όπως όλος ο κόσμος γνώριζε;

2ον Απαντήστε με ποια κριτήρια επιλέξατε συγκεκριμένη εταιρία  από τη Μεγ. Βρετανία η οποία είχε γνωστό πρόβλημα με τον  κορονωιό. Γιατί δεν συμπεριλάβατε εταιρείες  και από άλλες χώρες; Δεν θα μειωνόταν το πολιτικό και οικονομικό ρίσκο σε αυτή την περίπτωση.;

3ον Δεν συνιστά εκ του αποτελέσματος η επιμονή σας σε αυτή την καθυστερημένη συνεργασία και σε συνθήκες κορονοιού, τουλάχιστον πολιτική αστοχία και λάθος;

4ον Διασφαλίσατε ότι σε περίπτωση που λόγω κορωνοιού ή άλλου έκτακτου γεγονότος κλείσει η συγκεκριμένη αγορά τότε δεν θα πληρωθούν αυτά τα χρήματα; Αν ναι αποδείξτε το; Αν όχι απολογηθείτε με βάση τον τίτλο του περιφερειάρχη που σέβεται και το τελευταίο ευρώ.

Αναμένω καλόπιστα τις απαντήσεις και ενημερώνω ότι θα συνεχίσω την  περαιτέρω την προσπάθεια επαναφέροντας τόσο τις προηγούμενες προτάσεις μου όσο και νέες,   με στόχο την κατάρτιση και υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *