FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

Θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη του Νοσοκομείου, όλο το προσωπικό στις θέσεις τους γιατί διαφορετικά θα παύσει να λειτουργεί το ΓΝΡ

 To γεγονός ότι διαγνώστηκε θετική στον  κορονοϊό νοσηλεύτρια  στο νοσοκομείο της Ρόδου  αποκάλυψε ο Σύλλογος Εργαζομένων. Το περιστατικό δεν είναι σημερινό αλλά βγαίνει στο φως τώρα και από το προσωπικό και όχι από τη διοίκηση!

Τα τέστ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση είναι αρνητικά και όλοι είναι στις θέσεις τους γιατί αν λείψουν δεν μπορεί να λειτουργήσει  το ΓΝΡ.

«Όλοι συνεχίζουμε και ερχόμαστε στη δουλειά γιατί έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και δε βγαίνει διαφορετικά το πρόγραμμα. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα της διασποράς του ιού. Μόνο κατά  τδε βγήκαν θετικοί οι υπόλοιποι συνάδελφοι στο τμήμα», επεσήμανε  μιλώντας στο Notos News ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Οι εργαζόμενοι όπως τόνισε ο κ. Μπαρός ζητούν προσλήψεις προσωπικού νοσηλευτικού ιατρικού και παραιατρικού  να ενισχυθεί το ΓΝΡ με τα απαραίτητα μέσα μάσκες και γάντια να γίνουν μαζικά προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους και τεστ σε κάθε ασθενή πριν μπει στο νοσοκομείο,. Ακόμη η  διαλογή των ασθενών πρέπει να γίνεται στα κέντρα υγείας και ΠΙ και όχι στο νοσοκομείο

  Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται  τα ακόλουθα:

 Το καλοκαίρι η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακιστεί η υγεία του λαού μας. Άνοιξε την τουριστική σεζόν με 100% πληρότητα στις αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές και στα  ξενοδοχεία. Δεν πήρε κανένα μέτρο για να στελεχώσει τα άδεια από προσωπικό νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Άνοιξε τη σχολική χρονιά με 25 μαθητές ανά τάξη. Δεν πήρε κανένα μέτρο για να πυκνώσει τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες.

Κορόιδεψε και εξαπάτησε το λαό με επικοινωνιακές φιέστες όπως αυτή που στήθηκε το καλοκαίρι στο νησί μας με τον υπουργό υγείας, τοπικούς άρχοντες και βουλευτές, να μας διαβεβαιώνουν ότι η «ναυαρχίδα» του τουρισμού είναι πλήρως υγειονομικά θωρακισμένη.

Δεν πέρασε μήνας και σταμάτησαν και τότε τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, ενώ υπήρχαν ήδη μεγάλες αναβολές και καθυστερήσειςαπό το πρώτο lockdown. Τώρα με το δεύτερο lockdownη κατάσταση θα επιδεινωθεί κι άλλο.

Στο νοσοκομείο μας την προηγούμενη βδομάδα μια συναδέλφισσα  διαγνώστηκε θετική στον covid-19 όχι μετά από προληπτικό έλεγχο αλλά τυχαία αφού η ίδια προσφέρθηκε εθελοντικά να δοκιμαστεί ένα καινούργιο rapidtest. Η συναδέλφισσα είχε ανεξακρίβωτα συμπτώματα ήδη μια βδομάδα πριν.

Όλοι όμως και σε τέτοια περίπτωση συνεχίζουμε και ερχόμαστε στη δουλειά γιατί έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και δε βγαίνει διαφορετικά το πρόγραμμα.

Αυτό αυξάνει την πιθανότητα της διασποράς του ιού στην κοινότητα του νοσοκομείου μας. Μόνο η τύχη μας ευνόησε και δε βγήκαν θετικοί οι υπόλοιποι συνάδελφοι στο τμήμα.

Η εμπειρία από την υπόλοιπη Ελλάδα δείχνει ότι θα υπάρξει μεγάλη διασπορά στο υγειονομικό προσωπικό. Όμως, όπως για όλα τα υπόλοιπα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να εξασφαλιστούν εφεδρείες. Το νοσοκομείο μας όμως βρίσκεται πολύ μακριά από κεντρικά νοσοκομεία τα οποία ήδη έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν μόνο τον κορονοϊό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην πίεση και αναβάλλουν επ΄αόριστον την πλειοψηφία των υπόλοιπων σοβαρών θεραπειών, χειρουργείων κλπ.

Επομένως, ήδη και στο νοσοκομείο της Ρόδου ο κόσμος οδηγείται, εφόσον βέβαια έχει να πληρώσει, στην ιδιωτική υγεία. Αν χρειαστεί να κλείσουν κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου της Ρόδου, η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά.

Εξίσου επικίνδυνη είναι η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας στο νησί.

Το νοσοκομείο της Ρόδου, δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά περιστατικά, αλλά διακομίζονται σε άλλα. Ωστόσο με την αύξηση των διασωληνωμένων πανελλαδικά, στενεύουν αυτά τα περιθώρια, δε θα υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για να διακομιστούν. Έτσι αντικειμενικά θα αρχίσει να μπαίνει το δίλημμα κι εδώ αν και ποιος αξίζει να διασωληνωθεί για να σωθεί.

Η εξάπλωση της πανδημίας και το δεύτερο lockdown είναι ομολογία των ολέθριωνσυνεπειών που έχει ηπολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση. Μια πολιτική που δεν διστάζει να παίξει με την υγεία και την επιβίωση του λαού προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει ως κόστος την υγεία και την παιδεία του λαού μας επιδοτεί και φοροαπαλλάσσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες με δισεκατομμύρια.

Αντί η κυβέρνηση να απεργάζεται την κατάργηση του 8ωρου και την θέσπιση του 10ωρου, αντί να ψηφίζει νόμους ενάντια στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, αντί να συκοφαντεί τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και των υγειονομικών

Τώρα:

  • Να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία
  • Να μας προμηθεύσει άμεσα με επαρκή μέσα προστασία μάσκες υψηλής προστασίας και γάντια
  • Να γίνουν μαζικά προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους και τεστ σε κάθε ασθενή πριν μπει στο νοσοκομείο
  • Η διαλογή των ασθενών πρέπει να γίνεται στα κέντρα υγείας και ΠΙ και όχι στο νοσοκομείο
  • Στα σχολεία των παιδιών μας θα πρέπει να βρεθούν νέες αίθουσες, να προσληφθούν επιπλέον δάσκαλοι για να αραιώσουν τα τμήματα
  • Οι εργαζόμενοι στην υγεία θα πρέπει άμεσα να ενταχθούμε στα ΒΑΕ και όλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να μονιμοποιηθούνε
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας για να εξασφαλιστεί η στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη του λαού μας και χωρίς καμιά αποζημίωση προς τις ιδιωτικές κλινικές.Όπως πληρώνει το τίμημα όλος ο λαός με το δεύτερο lockdown έτσι να το πληρώσουν και οι επιχειρηματίες της υγείας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *