Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λέρο για το μεταναστευτικό

Ο Δήμαρχος Λέρου εκτελώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου κάλεσε  τους κατοίκους της Λέρου σε δυναμική κινητοποίηση – διαμαρτυρία, σήμερα στην περιοχή Λέπιδα , ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων – μεταναστών.

Αυτό έγινε γιατί όπως δήλωσε στο Notos News  o δήμαρχος της Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας έχει αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του κλειστού κέντρου με ιδιωτικά συνεργεία του νησιού.

«Ενημερωθήκαμε πριν από λίγο ότι ξεκίνησαν εργασίες για τη κατασκευή του κλειστού κέντρου τοπικά συνεργεία . Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει το έργο αυτό. Είναι σε αντίθεση της ομόφωνης απόφασης που ελήφθη από τα μέλη των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Εκτελώντας την απόφαση αυτή  κάλεσα τους πολίτες σε συγκέντρωση. Η θέση μας στο θέμα είναι  ξεκάθαρη. Η κυβέρνηση οφείλει  να σεβαστεί την απόφαση του Λεριακού λαού και να μην προχωρήσει την κατασκευή του νέου κέντρου που θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή  και θα είναι επίσημα και μια φυλακή ανθρωπίνων ψυχών στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Σε ερώτηση για τον τρόπο που θα εμποδιστεί το έργο ο δήμαρχος Λέρου τόνισε:

«Εμείς δεν έχουμε καμία διαθεση να αντιπαρατεθούμε με κανένα .  Η διαμαρτυρία είναι ειρηνική . Εύχομαι να μην δημιουργηθούν εντάσεις .Για να ισχύσει αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του Λεριακού λαού».

«Είμαστε αντίθετοι στην  κατασκευή του κλειστού κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη Λέρο.  Αυτός είναι ο λόγος που προχωρήσαμε στην σημερινή κινητοποίηση», δήλωσε στο Notos News  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών  Δημήτρης Καστής.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Λέρου αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

“Την ώρα που ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών ανέρχεται σε περίπου 700 άτομα, προσπαθούν να κατασκευάσουν νέα δομή που θα αριθμεί υπερπολλαπλάσια άτομα, ενώ θα κατασκευαστεί και Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΦΥΛΑΚΗ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να υπάρχει καμία περιβαλλοντική μελέτη, με άμεση συνέπεια την καταστροφή ενός από τα ωραιότερα και παρθένα μέρη του νησιού προκειμένου να γίνουν νέες αποθήκες ψυχών.

Εκφράζουμε την πλήρη διαφωνία του Δήμου Λέρου και της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή ή επέκταση οποιασδήποτε νέας δομής, σε οποιονδήποτε γεωγραφικό χώρο του νησιού μας.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ

ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΩΣ

  “ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΟΜΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *