FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Π. Εγγλέζος: Να μπουν στην πρώτη γραμμή οι βουλευτές του νομού και να υπερασπιστούν τους 19.000 εργαζόμενους στον τουρισμό που είναι στον αέρα!

Να μπουν  στην πρώτη γραμμή της μάχης και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των  εποχιακά εργαζομένων στον τουρισμό που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και δεν ξέρουν πως θα ζήσουν το χειμώνα,  ζητά από τους βουλευτές του νομού, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ήταν καταπέλτης και τόνισε πως το λόγο θα έχουν πλέον οι κινητοποιήσεις αφού τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν κατανοήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εποχιακά εργαζόμενοι του νησιού.

«Από το πρωί υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων. Περιμένουμε τις λεπτομέρειες για την Κοινή Υπουργική Απόφαση  αλλά υπάρχει πικρία γιατί η πλειοψηφία δηλαδή οι μισοί από τους εργαζομένους στον επισιτισμό τουρισμό που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης για ακόμη μια φορά δεν περιλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης .  Για τους  εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, τους οδηγούς ταξί οι τους απασχολούμενους  στα τουριστικά γραφεία δεν υπάρχει μέριμνα . Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι στα mini market και τα τουριστικά καταστήματα. Αυτοί που μπορούν να έχουν στήριξη είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης. Με  το σημερινό ΦΕΚ από ότι μας είπαν θα έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι να κάνουν μονομερή αίτημα για αναστολή σύμβασης», τόνισε ο κ.Εγγλέζος.

Η διοίκηση του ΕΚΡ περιμένει και την εξειδίκευση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό .

«Αν δεν αποφασιστεί ότι και οι υπόλοιποι  εργαζόμενοι και μιλάμε για 19.000 άτομα, εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από τις κινητοποιήσεις. Οι άνθρωποι είναι στον αέρα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυτούς . Κάναμε  παρεμβάσεις με τη ΓΣΕΕ . Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους βουλευτές. Πρέπει να πεισθούν για το πρόβλημα και να παρέμβουν. Να καταλάβουν άπαντες πως οι άνθρωποι είναι στον αέρα», τόνισε ο κ.Εγγλέζος που αναφέρθηκε και στη συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τον πρόεδρο του κ. Κώστα Ζωγραφίδη.

«Ο κόσμος έρχεται στο ΕΚΡ και μας ζητά να δώσουμε λύσεις. Δεν έχουμε πείσει τους κυβερνώντες ότι δεν είμαστε όλοι ευνοούμενοι», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

«Η αντοχή και η ανοχή μας έχει τελειώσει πλέον.  Είχαμε προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 10 Νοεμβρίου, αλλά λόγω του Lockdown  δεν γίνεται. Θα κάνουμε όμως άλλα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα.  Εμείς θα βρούμε τρόπο να διαμαρτυρηθούμε και σύντομα. Δεν γίνεται να προσπαθούμε τόσο καιρό να βρούμε τρόπο να τους δώσουμε να καταλάβουν το πρόβλημα και να μην το αναγνωρίζουν», τόνισε ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

«Κάλυψη έχουν μόνο οι 20.000 εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ενώ στον αέρα είναι 19.000 άτομα. Από αυτούς οι 13.000 έχουν να βάλουν εισόδημα από τον περασμένο χρόνο», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Ο κ.Εγγλέζος τόνισε πως υπάρχει συνεννόηση με τα Εργατικά Κέντρα της υπόλοιπης Ελλάδας για να δούμε τη μορφή των κινητοποιήσεων.

«Σεβόμαστε τα μέτρα και τους νόμους αλλά πρέπει να αντιδράσουμε. Από τη στιγμή που οι επιστολές και οι κινητοποιήσεις και οι επαφές δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός  ότι δεν θα μείνει κανείς εργαζόμενος  ακάλυπτος και να μην έχουμε δει τίποτε. Δεν μπορεί οι υπουργοί, να μην εφαρμόζουν αυτά που λέει ο πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.

«Το λόγο και τα η ηνία για την υπεράσπιση των εργαζομένων έπρεπε να τα έχουν οι τοπικοί μας βουλευτές όλοι οι φορείς. Ειδικά οι κυβερνητικοί βουλευτές, να πείσουν τους συναδέλφους τους στα υπουργεία ότι στη Ρόδο υπάρχει πρόβλημα  επιβίωσης για 19.000. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *