Γ. Τριάντος : Δεν είναι καιρός να εφησυχάζει κανείς με την πανδημία να τηρούνται τα μέτρα

Να αντιμετωπίσει τα αυξημένα αιτήματα των πολιτών τη χειμερινή περίοδο ετοιμάζεται ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου.

Τα κονδύλια για την παροχή τροφής στους συμπολίτες μας έχουν αυξηθεί από το Δήμο Ρόδου όπως τόνισε μιλώντας στο Νotos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο  πρόεδρος του ΔΟΠ κ Γιώργος Τριάντος.

Προσπάθεια γίνεται επίσης να αντληθούν πόροι και από την Ευρωπαϊκή Ενωση όπως τόνισε ο κ Τριάντος.

«Τα αιτήματα από το θέρος και  μέχρι τώρα παρουσιάζουν αύξηση σε ποσοστό 20 με 25%. Και αυτό σε μια  περίοδο που οι περισσότεροι πολίτες είχαν δουλειά.  Εκτιμούμε πως τη χειμερινή περίοδο θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των αιτημάτων για παροχή τροφής. Ήδη η δημοτική αρχή έχει μεριμνήσει αυξάνοντας τα κονδύλια για τους συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σε δεινή θέση», τόνισε ο κ. Τριάντος.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Η ζήτηση είναι αυξημένη και πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν στους πολίτες . Πιστεύω ότι  με δυσκολία θα καταφέρουμε να καλύψουμε τις ανάγκες », είπε ο κ Τριάντος.

Ο κ .Τριάντος αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων  του κορωνοϊού και επέστησε την προσοχή όλων των πολιτών σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων.

«Ενώ μέχρι τώρα ήμασταν πιο ασφαλείς βλέπουμε να αυξάνονται  και οι κλίνες στη μονάδα νοσηλείας του Νοσοκομείου Ρόδου  γεμίζουν σιγά σιγά . Επίσης ανοίγουν νέες κλίνες. Δημιουργείται ένα κλίμα όχι ευχάριστο. Ελπίζουμε πως θα πιάσουν τόπο τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση. Το επόμενο δεκαήμερο είναι κρίσιμο. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», τόνισε.

Για να βελτιωθεί η κατάσταση είπε ο κ Τριάντος βασική προϋπόθεση είναι να εφαρμόζονται τα μέτρα  και αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν συμβαίνει.

«Οι  Ροδίτες δεν τηρούν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα. Να αφήσουν τα παράδοξα. Η μάσκα τους προστατεύει και περιορίζει τη διάδοση της πανδημίας. Δεν είναι καιρός να εφησυχάζει κανείς. Έχουμε να κάνουμε  με μια νόσο δύσκολη αφού ο ιος μεταλλάσσεται. Η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας διαθέτει οκτώ κλίνες. Θα φθάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να νοσηλεύσουμε διασωληνωμένους. Μετά θα αρχίσουν οι διαφωνίες για το ποιος θα πάει για νοσηλεία και ποιος στη Μονάδα . Θα είναι πράγματα δυσάρεστα. Για να μην φθάσουμε εκεί πρέπει όλοι να προσέχουμε», τόνισε ο κ. Γιώργος Τριάντος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.