FEATUREDΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Κλειστό θα μείνει για δέκα ημέρες το δημοτικό σχολείο στα Μάσσαρι λόγω κορωνοϊού

Κλειστό θα μείνει για δέκα ημέρες, το δημοτικό σχολείο στα Μάσσαρι στα πλαίσια όσων ορίζουν οι κανονισμοί για τον περιορισμό διάδοσης του  Covid 19 . Αφορμή το  γεγονός ότι βρέθηκε να είναι θετική στον κορονοϊό μια δασκάλα του σχολείου.

Η απόφαση για τα κλείσιμο του σχολείου για δέκα ημέρες,  εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπάμπη Ψαρρά που είχε συνεργασία για το θέμα αυτό με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βαλατσού. Η απόφαση κοινοποιήθηκε άμεσα στο υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον όπως δήλωσε στο Notos News ο κ. Ψαρράς καθίσταται υποχρεωτική η σύγχρονη ηλεκτρονική εκπαίδευση και για τους 90 μαθητές του σχολείου που θα μείνουν στις οικίες τους.

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή  σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.  Η διδασκαλία θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής  πλατφόρμας Webex.

Υπενθυμίζεται, πως  ακόμη μια δασκάλα παρουσιάζει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος  και έχει πυρετό. Υποβλήθηκε σε τεστ . Όμως κρίνεται απαραίτητο να το επαναλάβει αύριο  και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει κα με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς με τους οποίους η εκπαιδευτικός που βρέθηκε θετική στον ιό πήγαιναν μαζί οδικώς στο σχολείο.

Σ.Καρίκης : Να τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα υγιεινής

Στο ζήτημα που ανέκυψε αναφέρθηκε στο Notos News αλλά και σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο αντιδήμαρχος Παιδείας  και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης.

Μιλώντας στη  συνέντευξή τύπου ο κ. Καρίκης ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα.

«Με την τήρηση των μέτρων θα είμαστε όλοι πιο σίγουροι και πιο άνετοι. Στα νησιά μας δεν έχουμε πρόβλημα. Όμως ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί. Πρέπει όλοι να φοράμε τις μάσκες μας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους  και να φροντίζουμε για την υγιεινή των χεριών  μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Σε ότι αφορά τα σχολεία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης  η δημοτική αρχή όπως τόνισε ο κ. Καρίκης παρακολουθεί  τα θέματα.

«Σήμερα έκλεισε το δημοτικό σχολείο στα Μάσσαρι γιατί υπάρχει ένα κρούσμα ενώ οι περιπτώσεις άλλων τεσσάρων εκπαιδευτικών ελέγχεται. Πρέπει να αναφέρουμε πως η διαχείριση των κρουσμάτων γίνεται από τον ΕΟΔΥ. Τις επόμενες  ημέρες θα έχουμε στοιχεία. Ο Δήμος Ρόδου όμως δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών των καθηγητών και των  οικογενειών», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν προκύψει κρούσματα σε παιδί μεμονωμένο τότε μένει στο σπίτι του για δέκα ημέρες.

«Τις επόμενες  ημέρες θα πράττουμε ανάλογα. Δεν θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία. Δεν μπορεί να συγκριθεί η παιδεία στα εκπαιδευτήρια με την τηλεκπαίδευση. Εμείς αν χρειαστεί θα συνδράμουμε τις οικογένειες με  ότι χρειαστεί», τόνισε

Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως από σήμερα  έπιασαν δουλειά στα σχολεία, 108 νέες καθαρίστριες. Σε ορισμένο σχολεία υπάρχουν και τρεις καθαρίστριες.

Σε ερώτηση αν γίνεται από τον ΕΟΔΥ  ιχνηλάτηση κρουσμάτων ο κ. Καρίκης είπε:

«Γίνεται ιχνηλάτηση παντού από τον ΕΟΔΥ.  Σε κάποια θέματα έχουμε ενημέρωση και σε άλλα όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας» .

Ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ θα λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα στα σχολεία ή θα κλείνουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *