Χ. Γιασιράνη: Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία

«  Συνεχή είναι τα τέστ που γίνονται  που αφορούν τον κορονοϊό . Γίνονται από τις κινητές μονάδες του  ΕΟΔΥ με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία.Εχουν γίνει δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Ρόδο στη Λίνδο και θα επεκταθούν σε όλες τις κοινότητες. Έλεγχοι γίνονται και στις δημόσιες  υπηρεσίες αλλά  συστηματικά και  στα γηροκομεία. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία».

Αυτό υπογράμμισε σήμερα σε συνέντευξή τύπου η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χαρουλα Γιασιράνη.

Όπως τόνισε η κ. Γιασιράνη τα  συνεργεία του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στις 11:30   το πρωί θα είναι στον Αρχάγγελο και την Τρίτη στη Σορωνή.

«Το πρόγραμμα θα καταρτίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες και όπου μας έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», τόνισε.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα η κ. Γιασιράνη δήλωσε πως από τους ελέγχους που έχουν γίνει έχει βρεθεί μόνο ένα.

«Αυτά που ανακοινώνονται κάθε ημέρα ο ΕΟΔΥ  και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αφορούν ελέγχους που γίνονται είστε στα νοσοκομεία  όπου αλλού έχουν γίνει είναι τεστ. Εμείς μιλάμε για τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν γίνει από τις κινητές μονάδες στο πλαίσιο των ελέγχων τοπικά », τόνισε.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν έλεγχοι στα  υπόλοιπα νησιά η κ. Γιασιράνη δήλωσε:

«Βεβαίως και θα γίνουν έλεγχοι στα νησιά. Θα πάμε πληθυσμιακά  και σύμφωνα με τη δυνατότητα rapid test από τον ΕΟΔΥ. Όταν θα είναι έτοιμος και θα έχει παραληφθεί το υλικό θα γίνουν εκ νέου έλεγχοι».

Σε ότι αφορά τον αριθμό των τεστ που  έχουν γίνει μέχρι τώρα  στη Ρόδο η κ. Γιασιράνη, δήλωσε  η ανακοίνωση θα γίνει από τον ΕΟΔΥ.

«Δεν μπορεί να υπάρχει πολυφωνία για τα τεστ», είπε η κ. Γιασιράνη.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως  υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εξετάσεις και τεστ από τους πολίτες.

«Υπάρχει  όμως και μεγάλη παραφιλολογία από κάποιους που αρνούνται τα τεστ. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αισθάνονται ασφαλείς. Για όσους θέλουν. Όσοι δεν θέλουν μπορούν να μένουν στα σπίτια τους. Δεν μπορεί  όμως να γίνονται δημόσιοι κίνδυνοι. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να προασπίσουμε  τη δημόσια υγεία που είναι δημόσιο αγαθό το οποίο κανείς δεν μπορεί να προσβάλει», τόνισε η κ. Γιασιράνη.

Σε ερώτηση για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου η κ. Γιασιράνη δήλωσε πως αυξάνονται καθημερινά.

«Παρατηρείται σημαντική αύξηση τελευταία των αιτήσεων για το κοινωνικό παντοπωλείο. Είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί, για να έχουμε τα απαραίτητα τρόφιμα για να στηριχθούν εκείνοι που δικαιούνται . Είμαστε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε.

Η κ. Γιασιράνη τόνισε πως η Περιφέρεια, για την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και κυρίως την αγορά τροφίμων  δαπανά 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι εθνική ευρωπαϊκοί κα ίδιοι πόροι.

«Οι δικαιούχοι είναι πολλοί και το ξέραμε. Παρόλα αυτά θα ανταποκριθούμε σε ότι ζητηθεί», είπε η αντιπεριφερειάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *