Τουρκία : Σχημάτισαν τουρκική σημαία με λέιζερ ανήμερα 28ης Οκτωβρίου απέναντι από το Καστελλόριζο

Σε μια απίστευτα προκλητική ενέργεια προχώρησε η τουρκική πλευρά ανήμερα 28ης Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου  σχηματίστηκε με λέιζερ την τουρκική σημαία, απέναντι από το Καστελλόριζο, στην περιοχή Κας.

Η προκλητική αυτή ενέργεια φαίνεται να έρχεται ως απάντηση στη συμβολική κίνηση  του κ. Μανώλη  Βουτσαλά από την Κρήτη, ο οποίος ύψωσε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Καστελλόριζο, ανήμερα εθνικής εορτής.

Η Τουρκία ωστόσο, στην κίνηση αυτή είδε… προβοκάτσια λέγοντας πως υψώθηκε ελληνική σημαία

«για να προκαλέσουν».Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, σχολιάζοντας το γεγονός έκανε λόγο για νέα πρόκληση από πλευράς της Ελλάδας. «Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν

είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια μέρα πριν την γιορτή της Τουρκίας για τη Δημοκρατία (29 Οκτωβρίου), ανυψώθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι, από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες , σε μια άκρως συμβολική κίνηση προχώρησε ο δύτης από το Ηράκλειο, Μανώλης Βουτσαλάς.

Σε έναν γερανό ύψους 40 μέτρων κυμάτιζε από νωρίς το πρωί στο Καστελλόριζο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών.

Ο κ. Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το Καστελλόριζο όπου ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας» είπε συγκινημένος  ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος.

«¨Ηταν κάτι το διαφορετικό για μας να κυματίζει στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη ελληνική σημαία . Δημιουργήθηκε κλίμα συγκίνησης  σε μια εποχή που είχαμε εστιάσει στις προκλήσεις της Τουρκίας¨», δήλωσε στο Notos News  ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος.

Πηγή :in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.