Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα θέματα που έχουν θέσει οι γονείς των μαθητών ζητά η Συμμαχία Ν. Αιγαίου

Να γίνει συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα που έχει θέσει η διοίκηση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά η παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου. Στην σχετική ανακοίνωση για το  θέμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Τις  τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες, μιας ακόμη επίθεσης της περιφερειακής αρχής, σε φορέα του τόλμησε τόσο να εκφράσει άποψη όσο και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.  Αυτή τη φορά, στόχος δεν ήταν  κάποια από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά η  Ένωση Γονέων των μαθητών  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πρόσφατα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας και έθεσε τα αιτήματα της.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αρμόδια αρχή στην προκειμένη περίπτωση η περιφερειακή, στην οποία προσφεύγουν οι διαμαρτυρόμενοι παραλαμβάνει το σχετικό ψήφισμα και δίδει απάντηση για τα αιτήματα. Αντί αυτού η Ένωση Γονέων δέχθηκε την απάντηση, μαζί με επίθεση. Βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενη ότι διεκδικεί το καλύτερο για τα παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα.

Εν συνεχεία στα πλαίσια της γνώριμης πλέον τακτικής, απάντηση επί τις ουσίας, δεν δόθηκε για την μεταφορά των μαθητών. Και στο δεύτερο αίτημα  που είχε να κάνει, με  την αύξηση των κονδυλίων για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων απάντηση δεν δόθηκε.

Εν καιρώ πανδημίας, η μεταφορά των μαθητών είναι ζωτικής σημασίας θέμα  και όχι ζήτημα για πολιτική  αντιπαράθεση.

Αντί επιθέσεως, ας απαντήσει επί τις ουσίας η Περιφερειακή αρχή στα θέματα που έθεσαν οι γονείς.

Δεν είναι οι πολίτες εχθροί, ούτε και πολιτικοί αντίπαλοι που πρέπει να εξοστρακιστούν.

Είναι μέλη της κοινωνίας, που μάχονται  για το καλό των παιδιών που είναι το μέλλον αυτού του τόπου και διεκδικούν για αυτά το καλύτερο.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου τάσσεται στο πλευρό της Ένωσης Γονέων και διεκδικεί μαζί τους απαντήσεις και κυρίως λύσεις  στα  θέματα που έθεσαν.  Επιπλέον με  επιστολή που έχει στείλει στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά την συζήτηση του θέματος στην  συνεδρίαση του σώματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *